6 масла за по-малко бръчки

Освежават вялата кожа
17 окт 2022 18:52, Михаела Лазарова
3
6 масла за по-малко бръчки
Снимка: Istock

Нещо, за което кожата ни всеки път ни благодари е грижата с етерични масла. Дори в луксозните козметични продукти, които обичаме да си купуваме се влагат етерични масла. У дома ароматни масла обичаме да добавяме към вана, дифузер, аромалампа. Не бива да забравяме, че те са чудесно допълнение към нашата ежедневна грижа за кожата на лицето и тялото. Можем да ги комбинираме помежду им, да ги добавяме към кремове, лосиони, маски за лице.

Етеричните масла са неизменна грижа, помагаща да възстановим кожата си от стреса, околната среда. Едни от най-добрите масла за възстановяване на стресираната и вяла кожа са масло от шипки, роза, мирта и други. Вижте още няколко масла за повече красота и здраве на кожата.

Етерично масло от лавандула

Успокояващият аромат на лавандулата я е превърнал в неизменна част от ароматерапията, която си правим, не само когато посещаваме спа или своя козметик. Но маслото от лавандула има и невероятни ползи за здравето и красотата на кожата ни. То има противовъзпалително свойство, което може да намали зачервяването и е естествен хидратант, който може да възстанови сухата кожа, показват изследвания. Успокоява стресирана кожа. Хубаво е да се ползва в комбинация с базово масло като кокосово, бадемово, масло от шея, макадамия и други.

Етерично масло от нероли

Според западни изследвания, това уникално ароматно масло подпомага регенерацията на клетките, което го прави чудесна съставка против стареене. Често влиза в състава на козметика и терапиите за девитализирана, зряла, застаряваща и чувствителна кожа. Също така, маслото има и антибактериални свойства, както и намаляващи видимостта на стриите качества.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зехтин и мед.
2
1
 
4
 
! Отговори
10W40 преди 1 година
Маслото за скоростна кутия е много подходящо, спирачната течност - също.Да сте виждали набръчкани спирачки?
1
0
 
3
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Безценни са! С мярка и правилно приложение на 35 + изглеждам на 20. Приемат ме за сестра на сина ми , който е на 17. Нямам ботокс, силикони , филъри.