Ресторантьори: Да ни пишат актове, ние ще ги обжалваме

По-добре ужасен край, отколкото ужас без край, коментира Емил Коларов
27 яну 2022 14:50, Ния Христова
95
 
От днес в сила влиза заповедта заведенията в София да работят до 22 часа и на едва 50% от капацитета си. 
 
Собствениците обаче обявиха, че ще бойкотират мерките. Те се определят като най-ощетения бранш, защото почти 100% от персонала е ваксиниран.
 
"Ние нямаме избор. Повечето от колегите, които не са фалирали още, нямат варианти какво да правят. Ако трябва да спазват тази заповед, това означава да фалират бавно и продължително. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. По-добре да ни пишат актове и ние ще ги обжалваме", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на заведенията в България Емил Коларов.
 
Ресторантьорите започват протестни действия. Първи излизат в Стара Загора, ще има и в други градове, както и национален протест. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете в гугъл ottawa truck convoy или freedom rally и вижте как се прави. 50000 камиона в опашка над 70км са на път към Отава да протестират за отпадане на всички ковид мерки. По пътя събират хиляди хора и са посрещани от хиляди с плакати и знамена. От САЩ също са се запътили още камиони да подкрепят. Стотици хиляди направо правят революция без оръжия(засега, че там почти всеки има оръжие вкъщи). На това ни полиция може да скочи да бие и стреля, ни армия.
76
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Това чака наболите се *** повярвали на ''честната пионерска'' на властта, че ще си върнат свободата! И без свобода ще бъдат, и без работа, и без пари!
75
0
 
4
 
! Отговори
Така ви се пада преди 2 години
Да фалирате дано, продажни кръчмари! На ви зелени сертификати, на ви задължителна ваксинация - сами си го поискахте и предадохте всички останали българи! Сега се оправяйте сами и сърбайте каквото сте надробили! Фалирайте и ще танцувам пред затворените ви врати!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С обжалване нищо няма да успее. Просто да се вдигнат на протест и да ходят на тези на който и да е друг. Единствено 50-100000 пред НС може да променят нещо.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обжалвайте, аз няма да ви стъпна! Калмари 160 грама порцийка 29.90! ЗАБРАВЕТЕ АЛЧНЯРИ!
72
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Когато дебело***** народни представители си платят глобата, тогава и другите ще се съобразявате с наредбите ИМ !
71
3
 
15
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
В предаването " Кошмари в кухнята" като гледам какви мърлячи и некадърници държат заведения е по-добре малко да се редуцират. Всеки 2ри се прави на ресторантьор и готвач- алоооо това постига с много учене, труд и опит.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако кръчмарите протестираха срещу зеления фалшификат и другите абсурдни мерки щях да ги подкрепя но те искат само да смучат помощи затова могат да го смучат.
69
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 2 години
Свърши вече хубавото време! Малко останаха наивните да пълнят гyшите на алчни кръчмари. Намаляхме с близо милион за десетина години. А мереклиите за лесни парички - безброй. Поскъпването на всичко ще продължи години наред. Дефлацията ще остане само във мечтите и сънищата байганьовски.
68
2
 
4
 
! Отговори
А стига бе! преди 2 години
Кръчмето му си е напyдрена закусвалня, алчника безспир разправя наляво-надясно, че е VIP ресторант. Бутиково му било всичко. Не било за всеки един. За цените - не питайте. Бягайте!
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След предния им протест, по тяхно желание, ни въведоха сертификата. Едно от исканията им беше. Не ги огря обаче за задължителното бодене, другото им искане. И упорито не се отмятат от сертификата. Стотинка не заслужават.
66
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 години
Много смели, бе. Първо се научете да спазвате обществен ред, пък после протестирайте. Освен това заради вас не можеш да минеш без да се спъваш в маси и столове. Прекалено много сте, кой ще ви жали.
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че да почнем и ние клиентите, като ни носят касови бележки да ги обжалваме, ама няма да ги плащаме!
64
5
 
18
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 2 години
На кръчмар не вярвам!Той винаги е гладен.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67 "И пият белина..." --- май не осъзнаваш, че тия, които викат на хлорният диоксид белина са същите тия, дето викат на експерименталните препарати за генна терапия ваксини! А по логиката на вакса-пропагандата и мисирките ракията също е белина... щото нали там "един вид дезинфектант". Потресаващо обаче е колко много уфтсе има дето сляпо вярват на всичко, което им изсипят от екрана...
62
2
 
17
 
! Отговори
гАРО преди 2 години
Колко бизнеси фалираха, но не гледахме техни представители по медиите през ден, бизнеси, чийто собственици не реваха по цял ден. Но Вие сте друга работа.. Свикнахте с "някой" облаги, намалиха ви ддс (в коя нормална държава намаляват ддс на алкохол), и т.н. Но Вие за благодарност вдигнахте цените, и не , не Януари 2022, а точно когато ви бе най-удобно..Давали сте работа на много хора,а как, с цената на какво, всички знаят. Защо не издигнете за говорител Коцето, а, при него няма такава криза? как
61
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли вирус или не ... Ами има, всеки ден има много заразени- нали се видя и с учениците какво се случва. Това е като на война, драги писачи. Не може да протестираашл Трябва да се реорганизираш. Разноса на храна е един от начините. Другото е висене по кръчмите и покупко-продажба на някакви по-особени вещества. Затова е този писък ! Не се подчинявайте! Нека ви затворят и да видим как ще пострада българинът от това- вашата печалба-грабеж му е последна грижа !
60
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От няколко месеца се връщат обратно в Бг хиляди български семейства от странство, защото там е фашизъм и бодат децата дори без да ги питат. И сега изкупуват разни съборетини по селата и се заселват там, дори правят комуни и тем подобни. Та скоро и у нас така ще стане. На свободните хора не им е до заведения.
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички цехове, фирми и т. н работят, не се изисква сертификат, но за кафе и ресторант, трябва...
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако затворят повече от 10 заведения в цялата страна заради неспазване на мерси ще черпя собствениците им по вечеря на Банско. Все едно не знаят кои са провелаващите и как им проват проверките. Влиза инспектора, хапва пийва и излиза с пликче под мишницата. После в доклада записва нарушения не са констатирани.