Украйна си е върнала контрола на над 20 селища за 24 часа

От началото на месеца си е върнала 3000 кв. км територии
12 сеп 2022 12:08, Елка Василева
54
Украйна си е върнала контрола на над 20 селища за 24 часа
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските въоръжени сили заявиха днес, че за 24 часа са си върнали контрола над повече от 20 селища в рамките на контраофанзивата си срещу руските сили, предаде Франс прес.

Още по темата
"Продължаваме да освобождаваме от руските нашественици населени места в Харковска и Донецка област", заяви тази сутрин украинската армия.

"При отстъплението си руските войници бързо изоставят позициите си и бягат", се казва още в изявлението.

Украйна заяви, че от началото на месеца си е върнала около 3000 кв. км територии, основно в Харковска област.

Снощи в няколко региона в Източна, Северна, Южна и Централна Украйна имаше спиране на тока. Украинските власти заявиха, че причината са удари, нанесени от руските сили, припомня Франс прес.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Me преди 1 година
На някои тука им се привиждат котли - единствения котел който обаче ще видят, е този в който ще се пържат.
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До обективно: Сега дай малко да се разберем. Хитлер се трови или се застрелва? И после го погребват и някакви трупа му и на *** са изгорени като ги отправят червените шимпанзета от ссср. А в сайта на FBR през 50те и 60те има информация че Адофчо са го виждали в Аржентина с избръсната глава и без мустак. Там е имало и бази на нацистите. Няма да ти обяснявам с подробности тук. Та как по точно ще последва Хитлер като този е хиляди пъти по зле от него?
32
2
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Ми то това не е вярно! Лъжат като да не казвам какви дърти кюнци, оп е казах го :)
31
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ДАЛИ И " НАПУЛЬО ОН " Е БИЛ НЕЩАСТНО ЕВРЕЙЧЕ ?????????????
30
7
 
7
 
! Отговори
Слава Кокаiне! преди 1 година
Втората армия в света избяга зад Урал. Срам и позор! Митовете за превъзходството на руските оръжейни технологии се сринаха на пух и прах!
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам ама Кадирката как плаче в телеграма не е истина. Голям срам ги тресе. Путин и генералите му нищо не разбирали от война.. ще става голям панаир ама не знам..
28
14
 
14
 
! Отговори
Ме преди 1 година
Съжалявам но Русия изгуби тази война. Тя я изгуби още преди да я започне, но сега това е повече от ясно. Жалко, че им остават още малко сили, за да се гърчат и тероризират цивилни граждани. Но, всичко това ще е безмислено, понеже вече нямат никакъв шанс.
27
5
 
11
 
! Отговори
Да си.. преди 1 година
Русофил е избор, да си *** русофил е съдба, няма какво да кажа повече. Но за тези, които отричат истината, руската "велика" армия търси пушечно месо. Записвайте си бранете бащицата, не стойте тук, така не му помагате, там ви е мястото...
26
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия победоносно отстъпва, а украинците страхливо тичат след тях :)))))
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия бяга безаналогово!
24
10
 
9
 
! Отговори
Абе май ще ги почва преди 1 година
Ами доста ги жали Путин, доста го изчака зеленчука да вдигне белия флаг... но той си слуша байизкукуригал и заръката му да се бие до последния украинец, е сега олеле... Въпреки,че не иска ще го накарат Путин да започне истинска война, както правеха янките в Ирак, Либия, Сърбия, Виетнам и къде ли не по света като след тях оставаше само лунен пеизаж!!!
23
13
 
12
 
! Отговори
А котела е готов преди 1 година
Като гледам на картата как руснациите са ги придърпали и са ги вкарали в котела СКОРО ще има пак яка евакуация в посока Сибир да строят комунизЪма заедно с азовци!!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Ха ха, къде да гледаме
21
11
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Госпожо тpoл Eлкa . Мисля че не спряхте да тролите през цялото това време . Информацията ви е неверна, защото сте една дoлна Уpycпия. Яжте Американски долари докато започнете да повръщате. А на теб Пoпoв. Главен Peдактор да ти гo слoжа в гeйския paзпран aнaлен отвес !!
20
17
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Укрите паднаха в капана! Гледайте пряко какво става там, не поръчкови фантасмагории!
19
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно. Преминаха към Донецка област, но все още не могат да достигнат бягащите руски войски. Ех какви спринтьори са тез руснаци.
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рсофилите са във фазата на отрицаниет. Това е свързано с недоволство, разочарование, обезверяване. Затова и въпреки потвърждениято, макар и с положин уста от роскомнадзор, тукашните русопитeци продължават да заливат с откровени глупости.
17
12
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Защото Путин играе с Америка, ако не ви е станало ясно. Глупаците в Европа лапнаха въдицата, и сега сърбаме яко, а руснаци и американци правят пачка. Какво толкова не можете да разберете?
16
16
 
10
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Нарочно ги оставят да стигнат до руска граница и в опиянение да нападнат за да има Русия мотив за пълномащабна война. Ще свърши бързо
15
14
 
8
 
! Отговори
мара белчева преди 1 година
Хихи *** ще се пръснат от злоба и ужас. Нищо не са си върнали укрофашистите, операцията върви по план на шахматиста путлеръ. Рушия напредва в посока тила. ЕС и краварите ще се разпаднат всеки момент. Ще умрем от студ и на тъмно. Едно и също всеки ден