Кога ще бъде избрано новото ръководство на КЗК?

Участието на НПО-та в избора на нов състав е добра стъпка
19 май 2016 11:37, Екип на Bloomberg
2
Кога ще бъде избрано новото ръководство на КЗК?
Снимка: Reuters

Участието със свои номинации на неправителствените организации в избора на нов състав на КЗК е едно от важните предложения, което вече е прието от икономическа комисия, за да може процедурата да се развие нормално, да бъде конкурентна и прозрачна, каза Петър Славов, депутат от РБ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Участието на гражданския сектор при избора на нов състав на регулаторни органи като КЗК има голямо значение, тъй като това е един от начините, по които може да се отвори целия процес по назначение на подобни органи.

"Проектът за процедурни правила е стъпка напред, но тя е твърде малка, несигурна и неубедителна", каза от своя страна Теодор Славев, експерт от Института за правни инициативи. 

По думите му тази стъпка е далеч от минималните стандарти, върху които 17 неправителствени огранизации се обединяват през миналата година.

"Проблемът с процедурните правила е общ. При избора на нов състав на регулаторни органи е необходимо да има достатъчно дълъг срок от поне 6 месеца, в който да се структурират дебати за състоянието на самия орган", посочи още Славев.

По думите на депутата от РБ, от друга страна, след направените промени по повод процедурата за избор на ново ръководство на КЗК не се очаква да възникнат проблеми в процеса на приемане на пакета от предложения, гласувани в икономическа комисия, в пленарна зала.

Вижте повече от видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Защо имаме паразитни институции,които съществуват само на хартия и не вършат никаква работа?
1
0
 
3
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Аха, участи е на НПО в КЗК, както и дълго мотане на процедурата, все изгодни за картелите неща ;)

Спонсорирани публикации