Градушките - най-скъпи за застрахователите

Най-честите оплаквания са за тавани, капаци и врати
29 май 2016 11:22, Петя Славова
8
Градушките - най-скъпи за застрахователите
Снимка: архив, Булфото

 Градушките са най-скъпото катастрофично събитие за застрахователите у нас, съобщава Нова тв.

 Причината за този парадокс е, че застраховки се сключват само за автомобила, но не и за недвижимо имущество. 
 
Сравнително малък е броят на автомобилите с щети от градушка от началото на тази година. Все още има обаче пострадали автомобили, които чакат за ремонт след бедствието преди две години. 
 
Най-честите оплаквания са за тавани, капаци и врати, поясняват автомонтьорите. Масово стъкла са изпотрошени. Един автомобил грубо от градушка се ремонтира около месец. Има два метода, по които се вадят ледените късове от ламарината, а при по-тежки случаи се налага и цялостна подмяна на елементи. 
 
Над 200 млн. лева са изплатили застрахователите по щети на автомобили от бедствието през 2014-та. От градушката тогава пострадаха десетки хиляди автомобили. 
 
"От началото на годината, въпреки интензивните валежи, пролетни и честите градушки, които са паднали, застрахователната система регистрира общо осем броя щети, в следствие на градушка, като четири от тези щети са на МПС в различни региони на страната", уточнява Крум Крумов, изпълнителен директор на застрахователно дружество.  
 
Общата стойност на тези щети към момента не надхвърля пет хиляди лева. 
 
В зависимост от региона, съществува риск за посевите и земеделските култури. Завишава се и опасността от наводнения и свлачища. В същото време обаче едва 8,9% от домакинствата у нас застраховат домовете си срещу бедствия и аварии. 
 
А световната статистика също е обезпокояваща. За последните десет години щетите от природни катастрофи са нараснали до 182 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 7 години
Горките застрахователи !!!!!!!!!!!!!!!! Много е хубаво когато ти вземат парите за застраховки и нищо не ти връщат като изтече годината, но щом има природни бедствия ТОВА Е ПРОСТО КОШМАР И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА НЕ ИМ ИСКАМЕ ПОКРИВАНЕ НА ЩЕТИ . МОЛЯ, МИСЛЕТЕ И СЪЖАЛЕТЕ ТЕЗИ ХОРА ТЕ ВСЯКА ГОДИНА ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАТ НОВА КОЛА, ДА СИ НАПРАВЯТ ПОНЕ ДВА КРУИЗА, ДВЕ СЕДМИЦИ НОВА ГОДИНА В АЗИЯ, ДВЕ СЕДМИЦИ НА ОКЕАН
6
0
 
0
 
! Отговори
Blez преди 7 години
Feuerwerkite i luks partita sa eftini!:-):-):-)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Най-честите оплаквания са за тавани, капаци и врати, поясняват автомонтьорите."То оставаше и за скоростни кутии, резервоари и *** да се оплакват
4
0
 
12
 
! Отговори
Красимир преди 7 години
Що за неграмотници пишат тези глупости? Как точно "вадят ледени късове от ламарината"????Нима ледените топчета я пробиват като шрапнели....... и не се стопяват по две години докато дойде реда за ремонт?! Ако не може една статия да напишете, опитайте да продавате домати на пазара....... тъкмо им идва сезона!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMI. AS. SE. RASMINAH. S. GRADUSHKATA, RASMINAH SE. SAS. SEMETRUSA- AMA. TIYA. S POSTOYANO TO. OSIGURYAVASHTI SE. , KATO. TI. VLESAT. V. IMOTA- SI. ISBERAT NAI. DOBROTO.
2
0
 
11
 
! Отговори
Мене преди 7 години
Ооооо, горките застрахователи. Живи да ги оплакваш. Кръв ми закапа от сърцето само като прочетох заглавието. Тази нощ няма да спя спокойно. Предлагам да им открием банкова сметка за дарения и номер за DMS с текст ZASTRAHOVATELI.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само градушките и лилетките и ел.енергията и най-вече бенцина!

Спонсорирани публикации