"Подкрепа": Приватизацията е направена законно, но неморално

Водната криза е от открадната вода, смята Димитър Манолов
13 фев 2020 13:12, Анисия Иванова
28

Приватизацията в България е направена законно, но неморално, смята Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа".

Пред Bulgaria ON AIR той коментира съобщението, разпространено от прокуратурата, в което се посочва, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес.

"Никой не успява да стигне докрай в този процес, защото нямат капацитет. Приватизацията е процес, който е като море. Твърде много от нещата са напълно законни, но напълно безнравствени", каза Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" допълни, че в този процес са участвали 5 правителства.

Още по темата

"Законът за приватизацията в първия му вариант беше приет 1993 г. - правителството на Любен Беров, после на Жан Виденов, Костов, после на Царя и на Борисов. Сменили са се 5 политически режима и да намериш кусур в този огромен политически процес на когото си искаш - не е трудна работа", допълни той.

По думите му давността е изтекла, а със задна дата да се свали давността е сложна работа, защото противоречи на правни принципи.

"Аз съм свидетел по едно в Спецсъда за една приватизация, която не беше чак толкова отдавна - преди 10 години, и това дело се търкаля поне 5 години. Вие представяте ли си как изглежда цялата тази процедура за над 5 хиляди неща, които са ставали преди 20 години", попита той.

Манолов допълни, че не би се изненадал, ако се прояви повече старание към компаниите, които много бързо са се развили през последните години.

Водната криза в Перник продължава вече няколко месеца. Градът е на режим от 18 ноември. А от кмета на Радомир стана ясно, че градът може да е следващият, който ще бъде на воден режим.

"За водния сектор нямам категорично становище, но начинът, по който се управлява в момента не е най-добрият. Тези загуби не са от течове, загубите са от неинкасирани количества вода, от открадната вода. Но е по-удобно да го отчетеш като загуби, защото иначе трябва да обясниш нещо. Техническите загуби по системата са най-вероятно не повече от половина от това, което се отчита. Кражбата е от всички потребители", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "България сутрин".

Според него половината от количества, които се отчитат като "загуби", ние си мислим, че са технически загуби, а те са съвсем друг тип. Манолов посочи, че има хора, които ползват вода за напояване, която не се отчита.

Той изрази мнение и за данните за последното тримесечие, които сочат, че 2517 лв. месечно са необходими за нормален живот на 4-членно домакинство. Данните са на Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ.

Манолов заяви, че газът ще намали разходите на едно семейство - ще плащат по-малко за парно, живот и здраве, по-малко и за хляб. Но това нямало как да се отрази драстично на нашия бит.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само пушката оправя всичко. Ако бяхме взели пушките 89, 95 щяхме да сме го забравили и сега да сме икономическия център на Европа. Нови хора без *** и крадци с икономика, като Южна Корея.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи, законите са ни не морални и ние сме не морално общество. Като го гледам от тази гледна точка , проблем няма. Ботев го е казал отдавна. Нищо ново. Той българина е късопаметен, ама гена помни и горко им на бъдещите наши потомци.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как неморално, я питай Нинова. Няма да обиждаш бисипи-то и седесе-то.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей сега вече, като се окаже че всичко е било законно, и край на надеждите.
21
0
 
4
 
! Отговори
До преди 4 месеца
Тя подлостта се предава по наследство. В Етрополе живее един п***длизурко Николай Николов -активист на "Подкрепа" и приватизатор.Правнук е на дядо Нею,предателя на Бенковски.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този дълбокомислен синдикалист от времето на прачовека изскача, за да каже нещо оригинално, но не му се получава.
Няма нищо по-законно от високия морал - не кради, не убивайи т.н.от времето на Христа.
Неморалните са еднакво силни във всеки обществен строй, защото за тях няма закони - не само морални, а никакви!
"Няма такъв, който мен да ме осъди" - цитат.
19
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Я па тоя ! Законно разсипаха държавата за да ни оберат , та да станем най- бедни в Европа !
18
0
 
8
 
! Отговори
Joko преди 4 месеца
Маноле е е , и ти стана един всезнайко !Забрави га тичаше с опинците и га носеше чантата на покойният си шеф.
17
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Нормална приватизация??? Башибозушко разграбване - това беше приватизацията, без никакъв контрол. Сега се сетиха - след 30 години.
16
0
 
6
 
! Отговори
Св.опашка преди 4 месеца
Най-силната и *** пасмина по време на всяка приватизация бяха синдикатите независимо как се наричат. Те първи сядаха на софрата на приватизатори. Когато се ,,приватизира,,/разбирай заграби/ БМФ синдикалистът / шеф на моряшкия синдикат/ първи се намести в борда на директорите с тлъста заплата и служебна кола и започна да убеждава уволняваните от Киро - гела служители и моряци колко било добре за предприятието тяхното уволнение. Колко било добре здрави и читави кораби да се продават за скрап и
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ББ като подгони Лукойл да слага измервателни уреди, кой изкара работниците и ги прати в София в защита на Златев? Не бяха работодателите! Вече се чудя профсъюзите кой защитават. Само не и съвестните работещи. Иначе лентяи, асоциални, олигарси, пенсионери без една осигурителна вноска, ш ме керри ,крадливи работници са под тяхна закрила.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само да го попитам този господин, около скандалните приватизации колко пъти бяха замесени фунционери на "Подкрепа". Кремиковци и Хлебна мая да му говорят нещо? Всички са в кюпа. Демек маскари, както е казал един класик.
13
0
 
10
 
! Отговори
От ясно по ясно преди 4 месеца
До ..

Да си видял кърлеж да храни куче?
Само смуче докато кучето пукне.
И кърлежа пуква
Ама първо пурва кучето.
А кучето сме......
НИЕ
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Синдикатите са най-здравите патерици на работодателите и правителството.

Те са написали в името си, че осигуряват "Подкрепа" за работодателите и правителството.

Изпълняват службата на верен слуга, който се страхува, че ще остане без господар. Пъди другите кандидат-слуги профсъюзи, като тези на медицинските сестри.
11
0
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
Когато някой иска да започне чистане на "Агиевите обори" -отнякъде,то много специалисти наскачват,то от Подкрепа,То КНСБ,то ...защо и те са замесени в тази "привитизация"...едни и същи муцуни по 20 години се подвизават във всякакви организации .. .Дори и да не може да се направи нещо по-случаят с привитизацията...то нека знае своите "герои" по имена .а не да се крият едни други ..
10
0
 
9
 
! Отговори
Пенди преди 4 месеца
Ама Вие като синдикати които сте разбрали за кражбата на вода, други грабежи вземете изкарайте хората на улицата! Ама и на Вас не ви стиска, че Ви напълниха гушките с парички и Ви затвориха устата!Ние отдавна нямаме синдикати, а мишоци които хрантутим с членски внос. Дай Боже всекиму като синдикатите в Гърция.
9
0
 
9
 
! Отговори
Виготура преди 4 месеца
В такъв случай незаконно, но морално ще е добре тия, които са провели приватизацията да увиснат по светофарите. Нали?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Властта, която приватизира държавната собственост направи самопризнания още тогава. Тя навсякъде и винаги казваше, че "Държавата е лош стопанин".

Те бяха "държавата - лош стопанин".

По-голямо самопризнание от това няма, че са били умишлено лоши стопани.

Другата им обществена мантра беше, че трябва да се освободим, спасим от държавната собственост на всяка цена.

Не могат да отричат самопризнанията си днес.
7
0
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 месеца
Епа много бърже установихте ,че е законна,бе мушмуроци...
6
0
 
14
 
! Отговори
сигурно преди 4 месеца
Тренчев ,Генчев ,Пенчев и този -всички бяха на софрата , и сега ги защитават , защото и те ще изгорят !!