Бивш шеф на "Напоителни системи" "напоил" сметка с 3 млн.

Димитър Иванов сключвал неизгодни сделки и присвоил служебна техника
26
Бивш шеф на "Напоителни системи" "напоил" сметка с 3 млн.
Снимка: архив, Булфото

Бившият изпълнителен директор на "Напоителни системи" Димитър Иванов е привлечен като обвиняем за ощетяване на дружеството с около 3 000 000 лева и за длъжностно пристояване на мобилен телефон и 2 преносими компютъра на обща стойност 6056,56 лева, съобщиха от прокуратурата.

Димитър Иванов е обвинен в това, че в периода от 26 ноември 2013 г. до 6 ноември 2014 г. в София съзнателно е сключил 4 неизгодни сделки (договори за правни услуги и консултантски договори) при липса на необходимост от сключването им. В резултат на това са настъпили вреди в размер на 2 986 355, 52 лв.

Иванов е обвинен и в присвояване на служебен мобилен телефон "IPhone 5 16 GB", както и два лаптопа. 

На 27.08.2014 г. издал заповед, с която наредил двата преносими компютъра, на обща стойност 4 956,66 лв., да се бракуват, без да са налице основанията за брак.

Единият взел за себе си, а другия - за служител от дружеството, твърдят от държавното обвинение.

Димитър Иванов е с мярка за неотклонение "Подписка". Разследването продължава.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Да май наистина ще излезе,че много хора ги е страх от "чалга певицата" преди 20г. Явно момичето наистина си разбира от работата щом за месец успя да разкрие и да съдейства на разследване, което щеше да бъде отново опитано да се потули...както за съжаление става в БГ! Едно голямо браво, най-вече за неприемливите за нея и целия народ по 6000 лв. на месец заплата на директорката преди нея, в очевидно фалирало дружество!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време имаше статия как бивша чалга певица била оглавила "Напоителни системи" и как след 2 издадени албума, се отдала на правото и имала 12 г. трудов стаж. Та, тази същата фурия идва на поста след скандалите с горепосочения и каза, че по негово време тя била един от (20-на май бяха общо) юристконсулти НА ЩАТ в предприятието и не била свидетел на нсфушения... Ужасната агония...
20
0
 
2
 
! Отговори
Скитник преди 3 години
Съдиите са по крадливи ! Ще го оправдаят ?!
19
0
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
ТОВА ТВЪРДЕНИЕ Е ПЪЛНА ЛЪЖА. ЧОВЕКЪТ Е ЧЕСТ И БЕЗУПРЕЧЕН КАТО ХРИСТО БИСЕРОВ, МАСЛАРОВА И ДРУГИТЕ КАТО ТЯХ. НИЩО НЕ Е ОТКРАДНАЛ, С НИЩО НЕ Е ЗЛОУПОТРЕБИЛ, НИКОГА НЕ Е ЛЪГАЛ... ВЕДНАГА ДА МУ ИЗЧИСТИТЕ ИМЕТО! ДА СТАНЕ КАТО МОМИНА СЪЛЗА!
ХА, ХА ,ХА...
18
0
 
4
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 3 години
ОЩЕ ЕДИН МАСТИТ ГЕРБАДЖИЯ ФАКИР В КРАЖБИТЕ, НО ВСЕ ПАК Е АМАТЬОР В СРВНЕНИЕ С ШЕФА СИ БОКО ТИКВУНОВ.
17
0
 
18
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 3 години
Едно незначително директорче в "Напоителни Системи" за само една година е откраднало над три милиона! Сега разбирате откъде са им имотите, лимузините, яхтите и банковите сметки на разните министри, зам.министри, областни, магистрати и кметове?! Обаче у затвора НЕМА НИКОЙ!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кипи от берачи в България! Страна на мечтите е тя!
15
1
 
5
 
! Отговори
писна ми преди 3 години
оставете човека на мира 1000% накрая ще го изкарат невинен . Стига с безмислени статий не се занимавайте с глупости !!!!!!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега герб ще го възстановят на работа. Защото ще излезе че е един от най-частните в партията.
13
2
 
4
 
! Отговори
Темида преди 3 години
Моля за инфо какви аджаба са тия телефон и 2 лаптопа за 6 хилки общо..................
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на минимална работна заплата Х години докато не си изработи 3-те милиона, ся 1-2-3-5 живота, колкото толкова.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът си е брал, какво толкова!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3г. ще разседват , 3год.ще го съдят ,на 3г. затвор от, които,ще лежи 2 г ,и след това, на ново на линия за нови ,,подвизи"
9
1
 
6
 
! Отговори
хм преди 3 години
Сега го "напойте" с 3 години на топло!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допълнително разследване доказало, че у секретарката е лаптопа!
7
0
 
4
 
! Отговори
от 7 преди 3 години
Ако има предложение от гражданин което се подпише от 100 000 граждани да се разглежда автоматично в парламента, а ако се подпише от 700 000 то тогава гласуване на рефередум. Трябва ни повече пряка демокрация. Тези партийни номенклатури само крадат, крадат и крадат...и нищо друго не правят. За една година извлякал няколко милиона "нашия човек"...
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е редно да го поят със семенна течност във Врачанския. Хидромелиоративна дейност и калибровка да му извършват по телесните отвори.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива кражби, престъпления и обществено значими проблеми да се публикуват някъде и да се следи развръзката по делата.Гражданите трябва да имат постоянен достъп до тези дела и право на надзор. Както и отчетите за харченето на публични пари да стане задължително , да се публикуват в сайтовете на ведосмтвата - до стотинка. Министерствата, кметствата, общините...навсякъде където има и лев публични пари да се следят до стотинка. Също ни трябва и онлайн регистър на предложения и референдуми.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От гербер. ли е? Ако е от тях нищо ново под слънцето! Това им е закодирано в гена. Лева ръка десен джоб. Също както една тиква прави!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това сте вие българите. Роби но крадливи. Сега ще дели с съдиите...