33 600 къса контрабандни цигари на Капитан Андреево

Те са били укрити в тайници на товарен автомобил
11 окт 2018 13:37, Красимир Ангелов
0
33 600 къса контрабандни цигари на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари предотвратиха митническите служители на  митнически пункт Капитан Андреево, съобщават от Агенция "Митници".

Контрабандните цигари са открити  на 5 октомври 2018 година при митническа проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона - турски гражданин заявил, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

По метода „анализ на риска" камионът е селектиран за щателна митническа проверка. След преглед с рентгенова апаратура и последвал физически контрол, митническите служители установяват, че в двете резервни гуми, както и на още три места - около резервоарите, в задната част на шофьорската кабина и във въздуховодите, са укрити 1680 кутии /33 600 къса/ контрабандни цигари от марката "Marlboro gold" без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари са задържани. На шофьора, е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Само през първите девет дни на месец октомври на Капитан Андреево митническите служители са иззели 6496 кутии цигари, закупени от Република Турция от 215 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 3982 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 27  акта. 

Общо за периода митнически служители са задържали 209 560  къса (10 478 кутии) безакцизни цигари и 6  кг тютюн за пушене.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари