6 стъпки да се предпазите от заразяване в мола

Ограничете физическия контакт с хората в мола
11 юли 2020 13:46, Михаела Лазарова
0
6 стъпки да се предпазите от заразяване в мола
Снимка: Istock

В моловете, както и във всички големи затворени пространства, в които се събират много хора, съществува потенциален по-висок риск от заразяване с вирусни инфекции. Тъй като моловете са отворени за клиенти и посетители, не трябва да забравяме предпазните мерки, които трябва да спазваме. Освен тях има и няколко неща, които можете да направите за допълнително намаляване на риска за здравето ви. Ето какви.

Носете маска

Носенето на маска в затворени пространства е начин да намалите риска от заразяване, като ограничавате достъпа на устата и носа ви – входните врати за вирусните частици. Носете маска, когато влизате в мола.

Ограничете физическия контакт с хората в мола

Избягвайте допир с непознати хора. Ако молът е много претъпкан по-добре не влизайте, освен ако е неизбежно и се налага да свършите някаква работа. Дори да сте с приятели в мола, пак е препоръчително да ограничавате близостта, особено директният контакт.

Не прекарвайте прекалено дълго време в магазините

Колкото по-дълго прекарвате в дадено помещение, толкова по-голям е рискът да вдишате повече вирусни частици. Това важи още повече, ако помещението, в което сте, се използва от повече хора за дълго време. Бъдете по-експедитивни и действайте по-съсредоточено в магазините.

Още по темата може да прочтете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Лекѐ преди 3 години
До anonimen: гости каните ли? Имате ли жени, или сте пръч-компания? Кажи какво да взема да донеса, мисля да мина през Лидъл-а на Обеля.
10
2
 
16
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Единственият начин да се предпазите в мола е като не влизате в него. Изпитано лично от мен - работи!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Носнето на маска пази другите ако ти си заразен но теб от нищо не те пази.Тази тема не се коментира защото хората са прости и ще я тълкуват по НЕправилният начин.А СЗО бяха абсолюно прави още в самото начало като казаха че маските са безмислени ако си здрав.Друг въпрос е КАК да знаеш дали си здрав.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не си дава сметка че следващата седмица ще ударим 450-500 заразение на ден.Това отнесено към брой население отговаря на най-високите стойности отчетени в ......ИТАЛИЯ по време на абсолютният пик !!!!!Кви идЕотЕ сте вие БЕ ?!Молове, ресторанти, стадиони, барове, хотели.... ....ВСИЧКО РАБОТИ Нямате си на идея какво КЛАНЕ идва!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първа и единствена стъпка: не ходете в мола.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носенето на маска не предпазва от зараза.Стига сте писали глупости.Всеки доктор ще ви обясни какви може да са последиците ако влезете с потно лице в мола и си сложите маска.
5
4
 
6
 
! Отговори
Basles преди 3 години
Що не си берете пуйката райна с тоя ковид а ?
4
3
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Взимайте си редовно розавите хапчета, за да не истерясвате и се затваряйте в банята.
3
6
 
5
 
! Отговори
лекар пенсионер преди 3 години
Хайде стига вече с глупостите за ковита,втръснахте ни ! Няма такова нещо и въобще спрете този театър,виждате много добре за какво иде реч в цял свят !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писали сте статия само за да напишете статия. Какво ново казвате? Повтаряте всичко казано досега.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам една стъпка - не ходете в молове.