Кончита Вурст - кралицата на толерантността

Брадатата победителка в "Евровизия" с топло посрещане във Виена
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 12 май 2014 12:47,
403
Кончита Вурст - кралицата на толерантността
Снимка: Reuters

Брадатата Кончита Вурст, която спечели Евровизия, се прибра в неделя във Виена. Тя бе посрещната на летището в австрийската столица от повече от 1000 фенове, пише "Гардиън".

Някои от тях си бяха нарисували бради и пееха песента "Rise Like a Phoenix", с която Кончита спечели конкурса.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на изпълнителката породи много полемики преди финала на Евровизия в събота.

Още по темата

След като са били обявени резултатите, активността в Туитър е скочила - публикувани са 47 136 туита в минута, а общият брой е повече от 5 милиона.

По повод разговор за толерантността Кончита Вурст коментира пред репортери, че проблемът с дискриминацията ще продължава и тя се бои, че няма да доживее края му.

"Това не е само моя победа, победа е за всички, които вярват в бъдеще без дискриминация, изградено с толерантност и уважение", допълва Вурст.

Феновете развяваха плакати с надписи "Обичаме те" и "Кончита - кралица на любовта и толерантността", предава АФП.

След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме.

Австрия побеждава на европейския конкурс за първи път от 1966 г. Местна радиостанция е отпразнувала победата, като е пуснала 48 пъти песента на Кончита в рамките на 4 часа. В конкурса Холандия финишира на второ място с 238 точки, а Швеция на трето с 218 точки.

Австрийският президент Хайнц Фишер също казва, че това не е победа само за Австрия, а за различията и толерантността в цяла Европа.
 
Събитията в Украйна и руското антигей законодателство повлияха и по време на конкурса. Когато са обявявали резултатите, изпълнителките от Русия са били освиркани. В крайна сметка Русия завърши на седмо място, точно след Украйна.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Лидерът на Либералната демократическа партия допълва:"Преди 50 години съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
4
 
1
 
! Отговори
Niki преди 9 години
Никой не ви кара да сте гейове, престанете да карате гейовете да са хетеро като вас.Навсякъде по света Кочнита буди лека усмивка от сорта на "Щом така и харесва", само в Евразия някой скача срещу различните нему..Аз имам дъщера.. Изобщо не ме притеснява дали ще е хетеро или не, притеснява ме да не би случайно да е различна в общество което не понася различните..
291
3
 
1
 
! Отговори
Maria преди 9 години
Здравейте, позволявам си също да коментирам след това което чета. Живея в Германия.Майка съм на 8 год. син. Първо Евровизия изобщо не е треторазряден конкурс както го изкарвате.Тук се следи с голям интерес. Второ . На въпроса ами децата? На моя син му обясних така че хората са различни и имат правото да бъдат себе си и това той трябва да уважава и да ги оценява по това какви хора са. Не ме е страх че от това ще стане утре гей , страх ме е че ще среща хора като долукоментиращите
290
0
 
1
 
! Отговори
nasko преди 9 години
sveta se pobarka total
289
1
 
6
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До урок по толерантностТака ли ще кажеш на сина си, ако стане такъв?!
288
2
 
4
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Кончитата не се е преродил напълно. Нещо му е запецнало и сие останал с брада. Всичко е ясно. Какво толкова се пените?
287
5
 
11
 
! Отговори
Галина преди 9 години
До Анонимния антикомунистАко брадясалия салам в кичозна рокля е символ на антикомунизма и западното свободомислие, закъсали сме го.За щастие не съм с промит мозък, не съм живяла в комунизма и мога да отделя красивото и ценното от посредственото и гнусното.
286
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Содом и Гомор, трепери земьо защото Божия гняв е близо. Скоро ще озаконят и содомията и така хора ще се женят за кози, овце и тем подобни. А това отвратно същество, подобие на човек вместо да бъде замеряно с камани е издигнато на пиадестал. Дори и земята се е отвратила от нас хората и трепери в бурен гняв. Неразбирам как може до такава степен да се извратим, че нито морал нито човечност не е останало у нас. Един ден всеки ще отговаря за делата си и там няма как да се измъкне с подкуп, шикалкавене или открита измама. Мога само да призова за повече морал а тези с обратните наклоности да си игра
285
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Галина45 години комунизъм са ти промили мозъка и затова не можеш да приемеш западната толерантност и свободомислие. Робуваме на стари шаблони и пропагандни клишета отпреди 30-40 години. За съжаление за 20 години демокрация не сме напреднали и милиметър по пътя към демократичните ценности.
284
6
 
11
 
! Отговори
Галина преди 9 години
Този тип толерантност ли е най-дефицитен в Европа. Това ли е посланието, това ли е най-актуалното за момента. Като средностатистически европеец виждам лошо докаран травестит, песен и гласови качества без особена класа. Не ме трогва текста, нито мелодията. Явно посланието за толерантност е сбъркано. Налице е афиширана трансексуалност по-възможно най-публичния начин. Е, това е постигнато, дума да няма.
283
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Кончита! Била е топло посрещната в родната си Австрия. На запад хората с талант са уважавани, а не като цървула бай ***, който хули всичко живо по земята.
282
10
 
14
 
! Отговори
урок по толерантност преди 9 години
Хетеросексуален съм, но приветствам избора на госпожа Вурст за победител в конкурса на Евровизия. Дали госпожа Вурст ще си пусне брада или не, това е лично нейно решение и право на избор.С нейната номинация за победител демократична Западна Европа даде един малък урок по толерантност на Путинска консервативна Русия, на изостаналите България и Турция, които са още много далеч от високите стандарти на демокрацията. Очевидно има още много за променяне в тези три страни. Жалко, че живеем в тях.
281
5
 
9
 
! Отговори
Ceco преди 9 години
Това вече не е нормално .... !!!!
280
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГецатаЕдинни са срещу нетолерантността и потисничеството, което е властвало толкова години надп тях. Какъв ти е проблема? Искаш да се крият като мишки?
279
6
 
10
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
Забележете, какво е казал/а/...: "Ние сме единни и НЕ МОГАТ да ни спрат !" Въпроси : 1. Кои са те - единните ? 2. Кой стои зад тях, че да са толкова уверени в силата си ? 3. Каква е целта на тая демонстрация ? 4. Какво следва ?Доколкото разбирам, има стратегия обикновените - масови хора /с нормална ориентация/, да бъдат подтискани, мачкани и унижавани до дупка. Най-отгоре да са е такива създания, ***, престъпници, наркотрафиканти и пр. Кое сатанинско създание се гаври с хората ???
278
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ви чака един голям ВУРС0-САЛАМ !Това е ИДОЛА на БОЙКО БОРИСОВ !!!
277
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво е туй Евровизия бе.Там ходят само някакви които не могат да пробият по каналния ред.Засега не знам някаква супер звезда да се е явявала на този конкурс.Всяка година подучувам от медиите за новия първенец и все така се оказва напълно безизвестен за мен.Че в Х-Фактор Великобритания ражда повече звезди от таз Евровизия.
276
6
 
9
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
ИСТИНСКОТО ЛИЦЕТО НА ТОЛЕРАСТИЯТАВСИЧКИ ТОЛЕРАСТИ СА ТАКИВА
275
7
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
С какво е толерантен този брадат травестит.С това че пропагандира *** ,това ли!!!За бога чувствам се като малцинство за това че съм нормален.В крайна сметка Евровизия е един треторазряден конкурс така че нито съм го следил някога нито ме интересува и без тва не помня някога изпълнител на когото симпатизирам да е печелил конкурса.
274
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До KalinТо Австрия даже е по-малка като площ от България. Просто 50 години не са ги управлявали правешко-ловешки чукундури. Освен това, те все пак са били империя до преди 100 години, когато ние сме смятали цървулите за върха на лукса.
273
1
 
15
 
! Отговори
Kalin преди 9 години
Пак не му излезе късмета на Азис! Тази идея е негова. Това е да си от малка държава!

Спонсорирани публикации