Кой да изчисти у дома - спор след спор, та чак до развод!

31% от жените биха скъсали с половинката си, ако не помага с парцала
21 яну 2013 19:44,
18
Кой да изчисти у дома - спор след спор, та чак до развод!
Снимка: архив, Reuters

Двойките спорят много по-често за това кой да изчисти къщата, кой да сготви и кой да изпере, отлколото за финансови проблеми. До този извод стига британско проучване, в което участвали две хиляди души, пише „Дейли мейл“.

Почти две трети от запитаните признават, че поне веднъж седмично спорят за домакинската работа с половинката си. А един от пет души признава, че познава двойки, които редовно спорят по темата и дори такива двойки, които са прекратили връзката си заради подобен проблем.

Мързелът за готвене, чистене и други домакински задължения са на второ място след лошата хигиена, която е на първо място в списъка с неща, заради които двойките се разделят.

Рекорден брой двойки си мислят за развод през януари – след свадите по Коледа.

Според проучването най-честата причина за караниците са ежедневните проблеми от битов характер.

„През първите седмици от Новата година има рекорден брой хора, които искат да подадат документи за развод. Най-честата причина за развода е поведението на половинката. И по-голямата част от оплакванията са свързани с домакински, тривиални проблеми“, казва Саймън Пуркис, адвокат, който е специализиран в семейните спорове.

„Споровете за това кой ще поеме готвенето и чистенето у дома може да бъде и последната свада при една двойка“, допълва тя.

Жените живо се интересуват доколко мъжете ще им помагат в домакинската работа – 31 процента признават, че биха прекратили едно взаимоотношение, ако половинката им не им помага в чистенето, готвенето и прането.

Д-р Сесилия Дефелис, психолог и експерт по връзките, смята, че една двойка трябва да избегне конфликтите покрай кухненската мивка.

„Най-добре е, ако двойката се научи да разделя ангажиментите. След това и двамата ще имат заслужена почивка и могат заедно да се излежават на канапето в хола. Ако мъжът и жената се научат да споделят досадната домакинска работа справедливо - това ще има дори положителен ефект върху връзката“, смята още психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Е то да взимаш 300 лева и то не редовно ,да не чистиш ,да пиеш като смок , да пушиш цигари ,да не те бива и в секса... и за какво си и на една нормална жена????!!
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе то човек ако иска да се разведе, все ще намери за какво да се хване ;) я манджата ще е солена, я жената ще е начумерена, я мъжа ще е "смотан".... причини много
14
1
 
0
 
! Отговори
podrobnosti преди 11 години
Az pak predpochitam sama da si chistia, majete ne go praviat osobeno dobre, ili ne po moia nachin i me drazni tova. Kakto se kazva "ako iskash nesto da e dobre napraveno, triabva da si go napravish sam". Mislia che e super glupavo da se karat i razdeliat horata za podobni nesta,vie ne jiveete li zaedno predi da reshite da se jenite? Niamate li si nikakva ideia za kak ste e savmestnia jivot? Kato pribarzvate tolkova sas svatbite, posle ste ima razvodi estestveno!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то да взимаш 2500 лв ,да чистиш,да не пиеш ,да удряш една п...., 2-3 пъти дневно.Да си цял ден вкъщи....
12
1
 
0
 
! Отговори
.. преди 11 години
Партньорите трябва да си помагат с каквото могат и да се печелят всеки ден , изкуство е.
11
1
 
0
 
! Отговори
Kiri преди 11 години
Mi da si vikat firma za po4istvane,nie nqmame takiva problemi.Kakto se kazva vsi4ki dovolni
10
1
 
1
 
! Отговори
Фатката преди 11 години
Докато готвя уикенда, жената не ме занимава с нищо, даже и биричка ми носи...Мир и спокойствие у дома:))
9
1
 
2
 
! Отговори
потърпевша преди 11 години
Който няма мързелив мъж в къщи нищо не знае. Моят хубостник вече три години лежи в нас на една кълка и само чака да се дръннат чинии и да застане на масата да консумира. Извинението, че няма работа и все на мене търси такава, та да отида аз да му изкарвам прехраната и да се върна в къщи и да му приготвя яденето. Той явно вече не се знае мъж ли е жена ли е, та за това явно не си знае и задълженията, че мъжът е този, който осигурява прехрана и комфорт на семейството. Боже помогни ми.
8
1
 
1
 
! Отговори
у преди 11 години
два шамара (?!) и си в панделата да те унождат божествено!
7
1
 
1
 
! Отговори
:-] преди 11 години
НЕ САМО ДА ГИ ПОЕМЕ ДЕЦАТА, АМИ ДА ПЛАЩА НА ЮЕНАТА ЦЯЛ ЖИВОТ ДЕТО МУ Е РОДИЛА ПРЕКРАСНИТЕ ДЕЧИЦА ! КАТО В АМЕРИКА ДА БЬДЕ ! ГОЛ ЗАВИНАГИ КАТО НЕ ЗНАЕ ДА СИ УВАЖАВА ЖЕНАТА ! АМИ ТЕ САМО ТУК ТАКА СИ ПОКАЗВА. " МУСКУЛИ Е" , ДЕТО ГИ НЯМАТ! НАЛИ ЖЕНАТА КАТО СЕ ПРИБЕРЕ ОТ РАБОТА ЖИВ СЕ Е НАСРАЛ В ГАЩИТЕ!
6
2
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Два шамара и да млъква.
5
1
 
1
 
! Отговори
уау преди 11 години
ОСТАВИ ГО ТОЯ КАЛТАК, ТОЙ ТОПКИ НЯМА, ДА НАПУСНЕ ЖЕНА СИ, ЧЕ КОЙ ЩЕ МУ ПРИНАСЯ ПОСЛЕ. НЕКА СИ СЕДИ НА МАЗНОТО ДИВАНЧЕ!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Що не й биеш шута и не поемеш децата,домакинската работа и разбира се-ходенето на работа.Но нали е по-лесно да имаш слугиня и детегледачка.На теб кой ти избира жената и кой ти направи децата?
3
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 11 години
ЕЙ, СЛАДУРЧЕТА ! ЖЕНИТЕ НЕ СА ВИ СЛУГИНИ!!! КАК ОЩЕ НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ?! АМИ ТО ВЕРНО НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ! Я МОЩЕН ШУТ И ХОДИ СИ ПЕРИ СМРЬДЛИВИТЕ ЧОРАПИ!
2
2
 
1
 
! Отговори
Важно преди 11 години
Чистенето, готвенето и прането е работа на жената,а на мъжа е да си намери жена с кубическа глава за да има къде да си поставя Бирата!хохохо
1
2
 
2
 
! Отговори
Ben Gan преди 11 години
Голям праз. То пък страшен кеф да живееш с жена. Опитайте. Ако ги няма децата, досега да съм и набил шута!