6 модни тенденции при аспираторите през 2024 г.

Спонсорирано съдържание | 20 юни 2024 09:00, Александър Попов
6 модни тенденции при аспираторите през 2024 г.
Снимка: Connoman от Pixabay

Модерните тенденции в интериорния дизайн постоянно се променят, за да ни осигуряват нови и нови приятни преживявания у дома. Затова и кухненските уреди с времето изглеждат все по-впечатляващи и все повече пасват на новите ни представи за уют. Този път ще поговорим специално за абсорбаторите и за най-модерните тенденции, които предлагат на потребителите през 2024 година.

Абсорбатори за плот

Това са вертикални абсорбатори, които се вграждат в плота и изскачат от него при нужда. Остават зад зоната за готвене, като изсмукват парите и миризмите отстрани, вместо отгоре. Удобството при тях е, че са изключително тънки и не заемат място, когато не се използват. Можете да разполагате с всички необходими горни шкафове и не се налага да се изгражда въздуховодна инсталация в тях. Някои модели дори не изискват отвеждане на въздуха, а го пречистват с филтри и го връщат обратно в стаята.

Абсорбатори за таван

Друг модерен начин да осигурите чист въздух в кухнята е да монтирате абсорбатор в… тавана! Той се поставя точно над острова в кухнята. За да го направите, ще трябва таванът в стаята да бъде окачен. Тези абсорбатори се монтират по такъв начин, че повърхността им става равна с тавана. С тях можете да постигнете минималистичен интериор с чисти линии и пространства, съвсем в тон с модерните стилове. Друго тяхно предимство е това, че не заемат никакво място в шкафовете или плотовете.

За да са удобни, повечето абсорбатори за таван се управляват дистанционно. Според модела, може да имат и вградено осветление за повече удобство. И не се тревожете, достатъчно мощни са, за да изтеглят всички па̀ри и миризми при готвене.

Абсорбатори в шкафа

Друг тип минималистични аспиратори са моделите, които се вграждат в долната част на шкафа над печката. Повечето такива модели се сгъват – стават колкото шкафа и са невидими, когато не работят, и се разтягат, за да покрият цялата зона за готвене, когато дойде време да ги използвате.

Те остават почти незабележими в горния ред шкафове, което позволява да акцентирате на други детайли в интериора на помещението.

Абсорбатори с модернистичен дизайн

И обратното – абсорбаторът може да се превърне в модерна и впечатляваща фокусна точка на кухнята ви. Той може да има необичаен дизайн с красиви елементи, неочаквани форми и извити линии. Дръзката визия определено ще привлече вниманието, без да попречи на функционирането на уреда.

Абсорбатори с медно покритие

И като говорим за съвременни тенденции в дизайна на кухни, няма как да подминем използването на медни детайли. Може да изберете абсорбатор с медно покритие, ако търсите рустикален или тоскански стил например. Топлият цвят на медта носи много уют, съчетан с усещане за богатство и лукс заради мекия блясък на метала. И като всеки модерен уред, и този абсорбатор ще свърши чудесна работа.

Абсорбатори от неръждаема стомана

Стоманата е вечна класика в кухненските уреди, но 2024 прави още една крачка напред и предлага абсорбатори от неръждаема стомана, която е устойчива на пръстови отпечатъци. Да, можете да ги включвате и изключвате, без да се налага постоянно да търкате петната от пръстите си. И ето, че получавате по-чиста кухня, без да полагате никакви усилия.