Дават по 20 лв. за работа с деца със специални нужди в детските градини и училищата във Варна

Увеличават се и парите за работното облекло на педагогическия и непедагогическия персонал
Обновена: 21 яну 2015 18:26 | 21 яну 2015 18:26, Екип на Черно море
2
Дават по 20 лв. за работа с деца със специални нужди в детските градини и училищата във Варна
Снимка: архив, Булфото

Допълнително възнаграждение от 20 лева към заплатата ще получават учителите и директорите на училища и детски градини, които работят с деца със специални образователни потребности. Това е заложено в новия Колективен трудов договор в сферата на средното образование, който предстои да бъде подписан във Варна, съобщи Информационна агенция „Черно море“.

Параметрите на документа са окончателно уточнени след редица срещи на комисията за тристранно сътрудничество между община Варна, синдикати и работодателски организации в сферата на средното образование.

Договорено е и увеличаване на средствата за квалификация на учителите в системата на средното образование с 30 000 лв. извън средствата по общинските програми за квалификация. 5 работни дни допълнителен годишен платен отпуск ще получават учителки, които са многодетни майки с 3 и повече деца до 18- годишна възраст.

Увеличение ще има и за работното облекло на педагогическия и непедагогическия персонал в сферата на средното образование. За представително облекло за директори средствата са увеличени от 500 лв. на 650 лв., за учители, помощник-директори и главни счетоводители от 350 лв. на 400 лв., за администрация - от 300 лв. на 350 лв., и за непедагогически персонал – от 270 лв. на 300 лв.

"Работата с колегите от комисията за тристранно сътрудничество премина в конструктивен дух и диалогичност, което доказват и резултатите по новото споразумение, което предстои да бъде подписано", коментира Лилия Христова, директор на  дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
маларт преди 9 години
Абсолютно одобрявам. Учител съм и считам, че пред децата трябва да се демонстрира стилно облекло, което определено ги впечатлява и създава респект и внимание към преподавателя. Отделно от това за някои от колегите би трябвало да има и пари за хигиенни материали, тъй като къпането и прането на тези дрехи е също важно.
1
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Без коментар !!! Всеки да прецени сам за себе си всичко !!!