Бизнес с вярата: Разжалвани попове правят пари на черно по гробищата

Най-често това са спипани да крадат и мамят миряните духовници
Обновена: 2 дек 2017 15:32 | 2 дек 2017 13:47,
67
Бизнес с вярата: Разжалвани попове правят пари на черно по гробищата
Снимка: архив "Булфото"

Отлъчени от църквата духовници правят бизнес с вярата на миряните в най-тежките за тях моменти.

Разжалваните попове, които са лишени от правото да служат заради прегрешения, заработват частно, като четат заупокойни молитви по гробищата, пише "Монитор".

Там няма контрол от страна на митрополитите и никой не следи дали в гробищата панихида отслужва действащ или разжалван поп, показва проверка.

Освен това на гробищата в столицата заработват и свещеници от други епархии, за които не се ясно дали също нямат наложени забрани да служат завинаги или санкцията им е наложена за определен период. Това съобщи експертът по църковните въпроси при КТ "Подкрепа", богословът Христо Латинов и уточни, че Синодът не разполага с електронен регистър на своите свещенослужители.

Така никой не може да направи справка при необходимост дали този, който опява покойника, е легитимен, разжалван ли е и дори дали не е самозванец.

Проверка в църковните среди показва още, че най-често с расото си се прощават свещеници, хванати да пиянстват, да крадат или да завличат с далавери миряните си. Санкционират и самообявили се монаси, които служат по стария календар.

Един от най-пресните примери за лишен от права свещеник е духовникът от дупнишкото село Самураново Борис Минчев. Той е разжалван за една година, в която няма право да служи, нито пък други свещеници да служат с него, каза архиерейският наместник на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски.

Поп Минчев системно не изпълнявал разпоредбите на Софийската митрополия. Чашата преляла, когато станал местен герой в кръчмарска свада, завършила с побой. Отделно от това той взимал по 100 лв. такса за погребение, от които оставал едва 10 лв. на черквата, обясниха още запознати. Таксата пък била непосилна за голяма част от населението, което било изключително бедно.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората, които тук идентифицират БПЦ с Гърквата и православието се лъжат.Нали точно това се обяснява, че БПЦ не е Църква и не е Православна.Казват се и причините.Като толкова много обичате Църквата и Православието (в което се съмнявам), търсете и ще намерите къде се е съхранила жива Православната Църква.Който търси Истината намира.
56
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 6 години
10.Защото всички трябва да застанем открити пред Христовото съдилище, за да получи всеки според каквото е правил в тялото, било добро или зло.2Кор:5
55
1
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Все църквата виновна, а как не се намери някой да раздуха за имамите педофили детеебци и как бракосъчетават 50 годишен чичка със 16 годишно момиче. Това си е чиста проба платена пропаганда срещу църквата от брадатите.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неофит е имал връзка с ДС, това е достатъчно.Комунистите колко били добри... Тези добри комунисти дето взривявали църкви и убивали християни.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриарх Неофит,макар и да е бил част от ДС,не е бил злодей. Той не е бил против православните християни и БПЦ. И още нещо:познавам възрастни хора,комунисти,които не са били никога против БПЦ и православните християни,но такива са малцина. комунистите,които са били против църквата също са били част от народа,хора,които са забравили и са отхвърлили Бога.
52
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лягай си и не дрънкай глупости!Съвременното проповядане е особен вид разбойничество и е толкова далеч от Христовото учение,колкото е разстоянието от Земята до Луната.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОпределено ти си варосаната гробница,а не БПЦ. Ти не си безгрешен и не си компетентен,че да съдиш БПЦ(която е и Христова Църква))
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неофит няма как да е патриарх с чин от ДС.Няма как слугите на един безбожен антихристов режим да се правят сега именно те на православни.Довчера същите тези убиваха православни.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БПЦ няма нищо общо с Църквата.Напротив именно БПЦ отвращава хората със своите гейове и агенти на ДС.В монастирите превзети от БПЦ се шири содомията. В семинарията още започват да ги насилват да стават всички гейове.БПЦ не само, че не учи на морал със пример на живот, а учи хората на най-големи грехове.БПЦ е просто една варосана гробница.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение:Същата тази БГ маса,живее на семейни начала,раждат се извънбрачни българчета(повод за гордост!);пренебрегват се освен Църквата и нейните канони и правила,така и държавата и нейните правила.Същите тази маса българи смята,че аборта е нещо нормално и исконно;такива нямат нищо против да наричат едно място в центъра на София Попа,а не свети Патриарх Евтимий Търновски;такива смятат,че е редно да се осмива и клевети Православието,Патриарха,БПЦ на всяка цена.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
същите тези масови българи "православни християни" са суеверни,смятат Светото Кръщение( и другите Свети Тайнства) за обикновен ритуал за здраве и късмет(особено младите БГ ***,които дават всичко възможно за своите рожби);масово българите нямат и представа какво е всъщност Светото Православие,даже говорят и против самата БПЦ и Православното Християнство;такива смятат,че Православието е било НАСИЛА дадено на българите по онова време(а всъщност не е било така);същата тази БГ маса живее на начала.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масата българи,имащи себе си за "православни християни",наричат свещеника "поп",вярват във Ванга,смятат,че е нормално на 01.03. да се слага мартеничка в чест на Баба Марта;смятат католиците и протестантите за "братя" "християни"(а всъщност са еретици);дават лъжлива информация за свещеника,когато той по негова незнайна погрешка вместо да опее православен християни,опява некръстен,самоубиец или сектант;не спазват църковните пости и блажат,не зачитат нито църковните,нито светските лица и закони
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес.бг успя пак да хвърли камък незаслужено върху авторитета Светия Синод на БПЦ-БП. Какво ще постигнете,ако продължавате да хулите Патриарх Неофит? С какво е виновен той и митрополитите и достойните и верни техни свещеници,че масата от българите не искат да разсъждават,а си продължават да бъдат прости. Никой не ви е виновен,драги българи. Българин съм,православен християни,мога да чета,разсъждавам,мисля и анализирам. Никой-нито Бог,нито БПЦ,нито БГ политиците са виновни,за това,че сте ПРОСТИ
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шопПравилна постъпка.Като не сте вярващи и отричате Бога и Православната Църква,защо тогава преди сте отивали в Храма Божий. Всъщност,вие ( и цялото ви семейство и рода,според вашите думи),сте били едни православни християни само по документ(свидетелство за Свето Православно Кръщение),а всъщност,истината е била тази,че сте били ЛИЦЕМЕРИ.Православието няма нужда от ЛИЦЕМЕРИ и безбожници като като вас. Хубаво ще бъде,такива като вас,които НЕ харесват Светото Православие,да не ходят на църква
43
2
 
1
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До ОтвратенСлед един такъв подобен случай с баба ми, при следващите (баба и дядовци) минахме на гражданска церемония. И без това никой от семейството не е вярващ.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато наехме поп на гробищата, не сме му търсили документ действащ ли е или "разжалван". Беше облечен подобаващо и изпълни помена професионално според мен. Взе 40 лв без разписка разбира се. Явно пак става въпрос за бизнес - аз мога, а ти - не.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Тъмните векове, когато църквата изгаряла на кладата хората, заради глупости, монасите в Италия и Франция играели на зарчета, вързано, защото скучаели.
40
0
 
2
 
! Отговори
10 преди 6 години
И като го опее попа ,Бог от осъден на вечна погибъл ,ще го премести при Божиите верни чада на които е обещал вечен живот,така ли?И за всеки случай да омажем покойника с вино,олио...и пр.За сетен път се убеждавам,че никой не СЛУША Бог какво е наредил,но какво каже попа.Ами ,ок щом попа ще Ви възкресява един ден...Слава на Бога!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Ха,ха Някой от старостилците ха,ха ,защото при тях няма единство ,малко паство с много вождове!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете Чудомир.Тези работи отчетата са ги правили още преди 100 г.