МВнР се опитва да нормализира ситуацията по границите с Гърция

То е в контакт със съседката ни заради трафика
23 юни 2021 20:00, Нели Христова
22
МВнР се опитва да нормализира ситуацията по границите с Гърция
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи е в контакт с гръцката страна по повод трафика на общата ни граница и работи в рамките на компетенциите си за намиране на решение на настоящата ситуация, свързана с противоепидемичните мерки, наложени от гръцките власти.

Във връзка с режима на контрол от страна на гръцките власти по съвместните ГКПП, на 22 юни 2021 г. бе проведен разговор с представител на гръцкото посолство, като българската страна повдигна въпроса за отваряне на ГКПП „Илинден-Екзохи“ за преминаване на пътници, а не само за товарни МПС. Напомнено бе, че министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с посланика на Гърция на 14 юни 2021 г. е обърнал внимание, че би било от голяма полза за бизнеса и туризма, ако всички ГКПП между България и Гърция бъдат отворени за преминаващи.

Гръцката страна изрази очакването си, че ще бъдат предприети мерки за улесняване на трафика през ГКПП „Илинден-Екзохи“, както и че до края на юни ще бъдат обявени мерки за облекчаване на трафика през ГКПП „Кулата-Промахон“, като там се планира да бъде увеличен броят на проверяващите служители от гръцка страна.

Министерството на външните работи ще продължи комуникацията с гръцката страна по въпроса с настояване за създаване на условия за по-голяма пропускливост по съвместните ГКПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавни арести на гербавата мафия!
14
0
 
2
 
! Отговори
до тъппанар 12 преди 2 години
Да го хлъзна на *** ти тъппанар!В задният и кафяв мазен двор да го хлъзна аз!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
до 12 Изнервен от 10 преди 2 години
Вероятно си разбрал,че си грешка на природата,случайно си се родил и сега пречиш на другите,като това е върховното постижение за жалкият ти живот!!!!!
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебните са много зле. Само реваншизъм и нищо смислено.
11
3
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 10. Айде стига глу.пости бе, да ти евва макята, тъппанар.
10
2
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Некадърници. Много е лесно, когато само стоиш отстрани и плюеш. Айде сега оправяйте се.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките герберасти-комунисти са на опашка на Кулата.Мнооого пара откраднаха,накупиха си вили там в Гърция тия канибал-почитатели!!!!!!Борисов меля бизнесмени в месокомбината на луканки и суджуци!Как няма да имат пари в чекмеджетата чекмеджистите?!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитват се, дръжки! Всеки държавен глава се срамува от виждане с някой наш коМУНчо, че аватарите от люпилника ще се ползват с някакъв авторитет! Скътали са се да чегъртат и ако спрат потока към Гърция, белким някой иде при техните мутр..та по тяхното бетономорие, даже и пионери и чавдарчета им изпратиха за наша сметка. Нищо де, още десетина години им останаха, белким оцелеем до тяхната "заслужена" пенсия.
7
5
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Браво и на двете правителства, но най-вече на лидера им Президента Радев, че не жалят усилия да се грижат за здравето на народите си и затова затрудняват максимално преминаването на границата, докато скоро не успеят законодателно да вкарат неваксинираните в изолирани лагери, където ще се трудят и по три пъти на ден ще им бъркат в носа с тестове, а другите хора най-накрая ще се движат свободно. Браво!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега ако Бойко беше на власт,щеше да иде на границата и да им каже:''Отваряйте малякиии''И те от страх щяха да отворят:))))))
5
6
 
15
 
! Отговори
Мая Топалова преди 2 години
Хунтата не се справя с проблема! То да управляваш държава не е като да изчегъртваш този и онзи!
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ще ***-антиваксъри.
3
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
От заглавието не става ясно колко граници има България с Гърция.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че на гърците не им дреме за Ганчовците с бурканите, те пара не харчат много и винаги искат да им слугуват.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aма глупости бе!Трябва да натиснат гърците да отворят Илинден-Екзохи само за ваксинирани и без деца,за да олекне трафика към Кулата-Промахон.И двете правителства тъпеят!!!!!