"Продължаваме промяната" вече преговарят за кабинет, с кого и за какво?

Не приемат условието на "Възраждане" за отмяна на всички мерки
190
"Продължаваме промяната" вече преговарят за кабинет, с кого и за какво?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Вече се провеждат преговори за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на "Продължаваме промяната". Това съобщи за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

Още по темата
"Днес говорим с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме", обясни тя.

БСП потвърди, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на "Продължаваме промяната". Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев.

"Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство! Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство", каза Нинова по-рано на брифинг.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдиха, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Партия "Възраждане" би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с "Продължаваме промяната" само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Covid-заразата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

От "Продължаваме промяната" не приемат условието на "Възраждане", посочи Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Нещо много са се разбързали! Явно проблема за решаване е много голям! Явно едвам са прикривали нещо, днес рязко уволниха заместник здравния министър! Има нещо, което рязко трябва да се покрие!
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане ще е първа партия на следващите избори!
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички прецакани партии на протеста ще бъдат доизклатени от чорапа
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С черепа преговарят те , цар ще го правят.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До " Беден"! Е няма как да подкрепят КАДИФЕТО гн Герджиков! Той е излъчен от ГЕРБ! А уж щял да е "обединител" на всички българи? -:((( Еми няма шанс!!!
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиято и да сте "медия" Беше НЕКОРКТНО,да ни "споделяте" тук,какво опонирал на СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО един УВОЛНЕН вече Бивш министър председател! България го УВОЛНИ ! Един работник уволнен поради изтичане на "договора" му,едва ли бихме чули повече за него! Ама вие НЕ СПРЯХТЕ ПРЕЗ КАМПАНИЯТА БРЕ! И вече го скрихте? Ами давайте бре! Сега що не пишете за бившето борче и мутра? Много от "редакторите вои там,не го помнят! Но има И такива живи все още,от неговото поколение и Уверявам ви! Помним го!!
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БГ Днес! АМИ ПИШЕТЕ ЗА др БОРИСОВ! МОЛЯ ВИ! ИСКАМ "МНЕНИЕТО" МУ ТУК И СЕГА! Защо ГО СКРИХТЕ? А НИ ГО НАТРИСАХТЕ СЪВСЕМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!!ЗАЩО???? ЗАЩО НЕ НИ ГО НАТРИСАТЕ ДНЕС СЛЕД ИЗБОРИТЕ И СЕГА???-:)))))
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете, но това е прекалено. А другарят Трифонов постоянно тръби - ние българите...Е, видяхме се, светът ни видя. От чужбина българите си правят експерименти, тука също, е, това е прекалено. Не е сериозно.
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мошениците избират мошеници. Кой каквото направи никой друг не може.
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В днешната семиялова ситуация, Единственно Доган и Бойко не са плюли по Корнелия и ВСП. Тия три партии спрямо останалите имат грубо по 45%. Оставащите % най вероятно ще се поделят с теглото на миналите бариерата. Това означава, че от 45 на 45% те ще се качат на 49 на 49%. Патова ситуация. Спасението е гласуване за Професора. Пат в Парламента. Липса на коалиция. Нови парламентарни избори с друго Служебно правителство.
152
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 159 А крадеца Борисов Чий беше точно? Я да ти чуем " хронологията" ако изобщо имаш такава?!!!!-:) Едва ли мисля!-:))
151
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абре,де е " Батко" от Банкя?! То ни го натрисате тук ,без д сме го желали и загубвайки изборите го скрихте? И що бре? Ами Хайде давайте го ПАК да чуем " мнението" му!!!-:)))
150
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 156 " Въпрос"!-:) Той Кирил е доказал отдавна че е мъж ! Има 3 щерки! Да са му живи и здрави! Ама Ти кой си бре? За него знаем достатъчно които се интересуваме! Ама ти? Нищо не знаем за теб!-:)) Та? Казвай кой си!! -:))
149
2
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Този / тази мъж жена или нещо друго е ?! Сега нали това е модерно
148
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не бих подкрепил вече Слави! 2 пъти вече имаше моята подкрепа! И се сещам за думите на Христов от ДБ! Ами Не става бе хора! Казваше интелигентно,че от Слави политик Не става! И сега ако има и поне малко интелект у Слави,ще подкрепи ПП за бъдещ кабинет! Не го ли направи Слави ще приключи завинаги!-:)) Ти си на ход Слави!-:) Дано си разбрал,че само да биеш Борисов не е достатъчно!-:)
147
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако успеят да съсипят окончателно комунистите, на следващите избори имат гласа ми
146
1
 
11
 
! Отговори
Композитор преди 2 години
Хе,хе! Днес се разбра , че Чалгаря получил уверение да "захлеби" ако каже ДА на канадеца. Дори обещал , че вече репетира нова песен ( мучене) , балада, за новите управляващи.
145
7
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Бийте по мазолите ГЕРБ и БСП Кириле! Пак ще ви подкрепим ако се наложи! ГЕРБ реве вече месеци! Вече и БСП реве!-:))) На прав път сте!-:)))
144
5
 
9
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
Чекиджията Кики Канадеца направо ще избие рибата в следващите седмици ! Очаквайте тотален серив на държавата и икономиката ! Само вижте как му е увисналка долната джука - това е от много мастурбиране. "Случихме" най-после !
143
3
 
3
 
! Отговори
Събудете се преди 2 години
Меди доганов събори Борисов, реди сегашното правителство и даже следващата коалиция в Парламента, която още е в процес на създаване. Я се успокойте и на работа.