Транссексуални позират като модели на Майстора, ВМРО: Спрете гаврата в изкуството!

Трансджендър картините са подигравка, изложбата да бъде спряна
Обновена: 3 фев 2022 11:07 | 3 фев 2022 10:16, Анисия Иванова
542
Транссексуални позират като модели на Майстора, ВМРО: Спрете гаврата в изкуството!
Снимка: Facebook

Изложба на име "Другите българки" ще бъде реаизирана на 8 март тази година. Тя представя транссексуални, които позират като модели на Владимир Димитров-Майстора, а проектът е на Михаил Вучков. Зад инициативата застават фондацията "Single Step", онлайн изданието Out.bg, страницата "Не на нетолерантността", Национален фонд "Култура" и филантропът Георги Балинов.

Вучков, който работи по изложбата "Другите българки" от 2010 година, бил вдъхновен от личните истории на цяла група транссексуални момичета в България.

Сред моделите му е бившият културист Тихомир, който вече се представя като Мелиса. Творбите на художника Михаил Вучков предизвикаха много остра реакция, след като проектът му получи 10 000 лева от „Национален фонд култура“ към Министерството на културата.

ВМРО реагира остро на предстоящата изложба.

"ЛГБТИ общността и техните поддръжници, които разрушават основни морални ценности, след като направиха опит да стигнат до образователната система чрез серия от провокации като Истанбулската конвенция, които от ВМРО спряхме, все пак посегнаха и на културата в България", се казва в тяхната позиция.

"Скандалната провокация картините на Майстора да бъдат заменени с транссексуални мъже във фотосесията е подигравка с паметта на големия български художник. Това е унижение за българската култура. Това е унижение за българското общество. Това е унижение за истинските жени, които Майстора е нарисувал в платната си. Това е унижение за всички българи", допълват от ВМРО

"Още по-скандален и недопустим е фактът, че това извращение е финансирано от Национален фонд „Култура“ и Министерството на културата. Няма значение кой министър го е допуснал. Факт е, че в интернет вече се вихрят снимки с тази гавра. Изложбата, обявена за 8 март, трябва да бъде спряна.

Неолибералните злоупотреби с ценностите на обществата в християнска Европа, подхвърлени като „пърформанси“, трябва да бъдат прекратени. Българката като жена и майка винаги е била издигана в култ както в народното творчество, така и в литературата и в народните обичаи. Да замениш красивите българки на Майстора, които са истински биологични жени с неподправена красота, с мъже, които се гримират и оскверняват и женските народни носии, това вече е непростимо!

Утре ще сложите жени, изживяващи се като мъже, в мъжките персонажи на великия художник ли?

Разберете го веднъж завинаги – половете са два – мъжки и женски. Така Господ е създал човека. И семейството е от баща-мъж, майка-жена и техните деца. Всичко друго е подмяна и извращение!", категорични са от ВМРО.

ВМРО призовава всички българи, които вярват, че още е останала и частица достойнство в нашия народ, да залееят социалните мрежи със снимки на оригиналните картини на Майстора, за да задушим поредната ЛГБТИ+ гавра. "Да се потърси отговорност от тези, които са отпуснали 10 000 лева, платени от нашите данъци, без да ни питат дали сме съгласни с това", се настоява в позицията..
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
0
 
1
 
! Отговори
Сия П преди 2 години
За да говориш английски, трябва да си учил преди това. За да преценяваш изкуството също. Затова не разбирате тази изложба. Не е редно да се очаква, че изкуството или ти харесва като картинка, или не и че трябва да отговаря на християнски норми, да не би да го монтират на Невски или какво...
381
0
 
0
 
! Отговори
Сия П преди 2 години
5% процента от хората БОГ не ги е създал мъже и жени, въпрос на генетика. Защото няма БОГ. Има ДНК, репликации на ДНК, мутации и прочие и хоп, 5%, примерно. А Майстора е посредствен художник с еднообразна тема. Има много по-големи художници от него, български, дори и живи. Масовия човек, който не разбира от изкуство е чувал за Майстора. Това тоя кастрат не го прави най-добър, нито най-български, само защото група *** са ви набили в главите, че е така. Майстора е безполов баналитет.
380
0
 
1
 
! Отговори
Сър преди 2 години
Пиираси, сър.
379
0
 
1
 
! Отговори
хайку преди 2 години
До Безвкусен пърформансА това, че го плащат с нашите данъци също ли да отминем с мълчание?!
378
1
 
0
 
! Отговори
Петият бустер преди 2 години
Бих си направил едно частно събиране с тия транс момипета за теифон зарезан за да видят как ви са нещата от живота
377
1
 
10
 
! Отговори
Голям прос преди 2 години
Със сигурност няма да отида в галерията. Аз иначе ги разбирам тия от ЛГБТ. Ама не обичам да ми навират простотиите си в очите, аз моите не им ги навирам. И откъде-накъде само те имат права, аз също имам. Това е сексуален тормоз от тяхна страна. Да си се душат между тях си, не ме интересува какво правят, но да не ми навират тези неща в очите.
376
0
 
6
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Стига с тая *** и простотия
375
1
 
20
 
! Отговори
Една българка преди 2 години
Предлагам да блокираме НХГ в обявения ден на въпросната изложба , не по-скоро на излагацията и наглата демонстрация на безкрупулна гавра с националните ни ценности!
374
3
 
38
 
! Отговори
Полина преди 2 години
Упадък!Пълен упадък в жалката ни държава.Пошлост.Подигравка с великия художник.Докога ще търпим?
373
0
 
15
 
! Отговори
Казармата преди 2 години
Хората който са дошли на тази земя безвъзвратно и категорично ощетени да запазят благоприличие и да не обвиняват останалите за това още повече че никой и нищо не може да ги реабилитира докато са тук на тази земя си остават такива и ще си отидат така ощетени повече реализъм и по тихо състоянието им не е повод за гордост а за смирение и размисъл...
372
2
 
43
 
! Отговори
4040 преди 2 години
С удоволствие ще се изплюя в лицето на такива провокатори, ***, телевизии които ги излъчват и болни хора омаскаряващи творбите на истинските Българи. Пууууу
371
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си направят тяхни си творби!!! Това е интелектуална кражба!!!И като подигравка може да се възприеме!!!
370
13
 
2
 
! Отговори
hinkel преди 2 години
Брей голямо реване за власт брей!!!!??!!!
369
5
 
19
 
! Отговори
Безвкусен пърформанс преди 2 години
Добре кво толкова е станало. Треторазряден кич - изобщо как може да се коментира от dnes.bg подобем *** и да му се обръща внимание. Въобще проблемът с тва ЛГБТИ е че много внимание му се обръща - ай сиктир бе, да си правят квото искат, без да им се обръща внимание, спазват ли законите в България, не са по интересни от евангелистите или почитателите на други странни религии и предпочитания
368
2
 
33
 
! Отговори
Свен преди 2 години
Престъпна гавра!
367
4
 
41
 
! Отговори
Алоооо преди 2 години
Крайно време е всички да се вдигнем на протест.
366
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нормални ли са!? За мен това е обида към паметта и таланта на Майстора след като тези не могат да съзрат красотата на истинската жена и мъж в портретите му.Да не говорим, че българина въобще не е бил запознат с подобни течения, пазел е стриктно името на рода си и е почитал традициите.Пълна гавра с паметта на човек, който въобще не е имал отношение по тяхните проблеми и не се знае до колко щеше да е щастлив от това, картините му да се представят по този начин.
365
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това ли ще възпитаваме децата си?! Предлагам вместо ,, Сънчо" да им пуснем гей порно!!! Много модерни станахме, затова няма за има дисциплина, няма образование, няма интелигентни хора, затова ще ни правят на маймуни цял живот...жалко за децата ни, кой знае за тях какво ще е...
364
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, народе, стига вече извращения!!! Ами не е ли това изкуство за нашите деца?! Така ли ще възпитаваме децата си? Да стават *** и всички други подобни. Абе, хора, като искате да сте неопределени, бъдете си, ама ние нормалните те сме длъжни да ви виждаме навсякъде...господ е създал и мъж и жена. Това е, другото всичко идва от един друг континент, където демокрацията е довела до това. Еех, къде е бай Тошо, да видим тогава щяхте ли да извършите тая гавра?!!! Много модерни станахме
363
0
 
50
 
! Отговори
Гост преди 2 години
... За голямо съжаление колкото и да призовават частицата достойнство вече отдавна се е изпарила от българите. Ако можеха да видят в бъдещето великите някога основали тази държава или тези дали сиживота да я съхранят на мига щяха да се откажат. Българите са се превърнали в някакво посмесище като роболепничат на чужди култури и народи отрекли се от вс родно. Сривайки най- важните стълбове на едно общество култура, образование и медицина. Превръщайки някога горда България в жалка.