ВМРО-НИЕ гласува като под строй

Избраха Петко Атанасов за председател
12 юни 2010 19:35, Красимира Гешева
16
ВМРО-НИЕ гласува като под строй
Петко Атанасов. Снимка: БГНЕС

Членовете на учредената преди няколко месеца партия ВМРО-НИЕ избраха с пълно мнозинство от 358 гласа пловдивския зам.-кмет Петко Атанасов за председател на Националния политически съвет.

Атанасов, който е и председател на Националния изпълнителен комитет, благодари за подкрепата и каза, че партията има реален шанс да направи идеите си печеливши.

„Не съм фюрер и лидерска партия няма да правим, от мен имате сърце и воля”, заяви той пред делегатите.

Конгресът на ВМРО-НИЕ прие декларация, според която за председател не могат да бъдат предлагани и избирани хора с доказана принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Още по темата

Делегатите приеха и нов устав на ВМРО-НИЕ, според който Националният политически съвет  ще се състои от председател, двама заместници, секретар и 75 членове.  

21 ще са членовете на Националния изпълнителен комитет, а Централната контролно-ревизионна комисия ще е от 5 души. За неин председател бе избран Бойко Ватев.

Конгресът гласува анблок и предложените 75 членове на ВМРО-НИЕ.

Dnes.bg припомня, че пловдивчаните обявиха война на националния лидер на ВМРО – Красимир Каракачанов, и се отцепиха от неговите структури.

Повод за абдикацията им стана националният конгрес, който се проведе в края на 2009 г., когато опонентът на Каракачанов – пловдивският кмет Славчо Атанасов, не бе избран за лидер.

Сега кметът е неформален лидер на ВМРО-НИЕ.


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
не разбраФ преди 10 години
Не разбрах само Дянков какво общо има? Да не би да е от ВМРО - НИЕ, или ВИЕ, или ТЕ?
14
1
 
1
 
! Отговори
Бухал Славеев преди 10 години
Ху,баво, партията ще обновим... ами какво става с фондацията, която храни ВМРО!!! Кака сте с кръга около списание България Македония. Къде слагате г-жа Дрангтова?! Много здраве! Бог да Ви е на помощ. ВМРО не трябва да е политичаска партия, а патриотично движение... Агентът Каракачанов, който съсипа ВМРО трябва да се скрие, да се изолира, махне от свещенния Македонски дом. Те с Божидар повече вредят и по-малко помагат`на сближаването ни с нещастните и страдащи "Македонци"!
13
1
 
4
 
! Отговори
маина преди 10 години
Цирка е пак пълен.Верния син на партията Главчо Атанасов /бивше ЗКПЧ/ предаде коалиционния си партньор ГЕРБ от кметските избори,пусна БКП във власта през задната врата,осра и окраде Пловдив,открадна абревиатурата на собствената си партия и създаде ново менте/за това има само една дума-предателство/и още,и още..Извода е ,че сме много търпеливо/или тъпо/ племе щом позволяваме всичко това.
12
1
 
10
 
! Отговори
ММРО преди 10 години
понеже сте само 1 файтон хора,ша зема да гласувам за вас,та да станете 2 файтона.Нищо не става от вас,даже на кучето за запушалка на задника-измамници и крадци!
11
9
 
5
 
! Отговори
Godlike преди 10 години
И аз бях делегат на конгреса днес и мога да Ви кажа, че обстановката беше невероятно зареждаща и че всеки трябва да има кауза, зад която да стой и в която да вярва. Бъдещето е в сегашната идея и в това, което правим, а не в писане по форумите. Това, че пишете коментари не означава, че разбирате положението на 100% , защото всеки разбира действителността по индивидуален начин. Бъдете позитивни ;)
10
1
 
4
 
! Отговори
съученик преди 10 години
Каракачанов стига бе айде моля ти се познавам го от дете
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каракачанов е комунист и е разработка на държавна сигурност
8
3
 
10
 
! Отговори
kir преди 10 години
каракачанов е ***-вмро също-говоря за старото
7
4
 
9
 
! Отговори
golemi преди 10 години
bokluci
6
10
 
4
 
! Отговори
Martin преди 10 години
Мисля че тази партия няма да успее, ако не се откаже от националистичните си намерения, но все пак има нов председател и трябва да му се даде шанс от г-н Дянков
5
1
 
17
 
! Отговори
Слявчу преди 10 години
хехехе... Председател на МВРО не може да е ченге, а Председател на Централната контролно-ревизионна комисия е Бойко Ватев - агент Георгиев от ДС Плевен Хахаха... Що за идиотщини? С ВМРО НИЕ нямаме общо!
4
13
 
5
 
! Отговори
ВМРО преди 10 години
ВМРО съществува от 117 години бе, жалкар! Ти сигурно си един от гласувалите за партиите-еднодневки като АТАКА, ГЕРБ или НДСВ! Аз бях един от делегатите на този конгрес на ВМРО-НИЕ... единствената патриотична и чиста партия!
3
1
 
8
 
! Отговори
tur преди 10 години
ala . bala
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия,измислените-ВМРО още ли съществуват като партия? Направо смях!
1
13
 
7
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Браво на пловдивчани.
Дано да е за доброто на България!
Ние ще съдим по техните дела.
Само дано всемогъщия и всеможещ Дянков "да не им удари балтията".