Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
петролът е на този който го добива,независимо на коя територия е,дали българската държава ще го добива,ако се открие
278
4
 
6
 
! Отговори
Пръцко преди 8 години
Ще имаме природен газ в изобилкие само при едно условие - ако засадим пустеещите земи с боб
277
1
 
2
 
! Отговори
Belidance преди 8 години
BB, moite saboleznovania za nestastieto vi da polzvate takiva brutalni mediatorski pr uslugi! Katastrof!
276
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли,кой да каже на този ***,че Територията която има едни от най-големите залежи на злато в "Европа",се дупчи усилено от чужди фирми и още по-усилено добития концентрата се изнася,а за Аборигения остава само едно гоооолямо нищо,колкото за подкуп на продажници,като него.Така,газещият в злато робски народ си остава най-бедния в Европа и един от най-бедните в Света.Е,така ще бъде и с очакваното бъдещо дупчене.
275
3
 
2
 
! Отговори
toni преди 8 години
ave kak govorite vie taka na genarala,prosto kak smeete,neblagodarnizi
274
3
 
28
 
! Отговори
дедо знае преди 8 години
"Започваме да дупчим" ...ама не ние българите, а някоя еврейска компания която е дошла да краде в балканската си колония."това си е наше, това е богатство"...ама не ние българите ще забогатяваме а други външни паразитиращи корпорации.Понеже нашите управници също са *** и са в една общност с тези които ни ограбват затова казват "НИЕ". "НИЕ" които ви лъжеме и грабиме...
273
4
 
13
 
! Отговори
2 преди 8 години
На 21.04.2016г.ставаме собственици на ГАЗПРОМ,и край на беднотията,ще имаме пари за уиски и луканка,сланината и ракията ни беше забранена,от вожда ни любим.
272
3
 
8
 
! Отговори
2 преди 8 години
На 21.04.2016г.ставаме собственици на ГАЗПРОМ,и край на беднотията,ще имаме пари за уиски и луканка,сланината и ракията ни беше забранена,от вожда ни любим.
271
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е уловката?"На 19 започваме да дупчим..." Кои сте тези вие? Някоя американска корпорация? Или международен холдинг?Щом е национален приоритет то щужди фирми не трябва да имат пръст в тази работа.За съжаление ако стане това ще е поредната "изгодна" концесия.Добива на шистов газ ни се размина.... за сега... дано да се размине и това... защото най-много да спечелим екологична катастрофа.БОКО, България не ти е бащиния! Стига с експериментие!
270
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСВЕН "НЕ САНИРАЙТЕ- ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ЩЕ ВИ ПОВИШАТ ДАНЪЦИТЕ"- ОКАЗА СЕ ДАНЪКА СКАЧА С ДВА/ТРИ ЛЕВА, " ЕВРОПА ИСКА ДА ПОВИШИ ЦЕНАТА НА ТОКА, ЗАЩОТО СЛЕД КАТО СЕ САНИРА, ЩЕ НАМАЛЕЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ТОК, ОТ ТАМ ЩЕ СКОЧИ ЦЕНАТА", ЕТО И НОВИ СКЕЛЕТИ- "САЩ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ГАЗА". И ДОКАТО ЕДНИ СИ ПРОДАВАТ МАГАРЕНЦАТА ЗА ДА ИЗРЯДНИ ПРЕД ДЪРЖАВАТА, ДРУГИ СЕ ПРЕМЯТАТ И ТАРИКАТЕЯТ САМО И САМО ДА НЕ ИЗПУСНАТ ЗАВЕТНИЯ КЕЛЕПИРЕЦ- 13 ЛЕВА НА ГЛАС- КОЙ ДЪРПА РАЗВИТИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.
269
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛЕЛИИИИИИИИ, МНОГО ПОВРЕДЕНИ ХОРА БЕЙЙЙЙЙЙЙЙ, ТО КОГА ЗАПОЧНАХМЕ ДА ДУПЧИМ, КОГА ИЗБИ ГАЗА,КОГА ПОСТРОИХА ТЕРМИНАЛ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ ТА И ЗАПОЧНАХМЕ ДА ГО ИЗНАСЯМЕ, ЧЕ ЩЯЛА ХАМЕРИКА ДА НИ ОГРАБИ И ГАЗЪ.ТОЛКОВА МНОГО НЕГАТИВНИ КОМЕТАРИИ- КОЙ ГИ ПЛАЩА?!
268
3
 
15
 
! Отговори
Очевидно преди 8 години
Вече си имаме петролен шейх-Тиквун ал Банкяни!Аллах акбар,давайте танкерите!
267
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
Купуваме ГАЗПРОМ.
266
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 8 години
Тоя пак го подгони синдрома на гладната кокошка.
265
2
 
8
 
! Отговори
a преди 8 години
​Шиши пак си е собственик на цигарената фабрика, но чрез 'куха' катарска фирма . А в Турция продължават да хващат тировете му с контрабандни цигари за стотици милиони щатски долара ...За справка - Биволъ !Вълкът си мени обичаите, но не и нравите ...
264
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно да почнем да добиваме и изнасяме с американска помощ газ-той пък взе,че поевтиня!Пак нямаме късмет!Както през ВСВ- точно обявихме война на СССР,САЩ и Англия- и американците дойдоха от другия край на земята и бомбардираха столицата ни!Защо СССР един снаряд не изстрела срещу БГ?Защото само американците ни мислят доброто!
263
6
 
10
 
! Отговори
Азармо преди 8 години
Божичко, колко е жалък този човечец... Предпочитам филия с мас или по-добре сланина и червено вино. Слуга - но не на народа!
262
1
 
8
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
Вече съм легнал и се каня да спя, но се сетих, че ако кажехме бургия пак ни пишеха 2, правилното било свредло.
261
1
 
14
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
Преди да си легна,само да кажа.В техникума по индустриална химия, специалност-ремонт и поддръжка на машини и съоръжения в химическата промишленост, по практика ни пишеха 2 ако кажеш дупка вместо отвор.
260
3
 
10
 
! Отговори
Народен представител преди 8 години
бохо, като народен представител, апропо прочети кой е или не е такъв, давам моята подкрепа да дупчиш само в Банкя и в метрото под Банкя. Морето, земята, небето и т.н. са все още български и за разика от теб, не искам една *** и нейните концесии да ги изпепелят.