Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим

Всичко за мажоритарния вот лъсна, заяви той
28 апр 2021 10:10, Нели Христова
241
Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Ние ясно сме заявявали, винаги, многократно, че безпринципни коалици няма да правим и спазваме нещата, които сме обещали. Затова, естествено, върнахме мандата", заяви кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Антоанета Стефанова на излизане от президентството.

Още по темата

Втората партия веднага върна мандата за съставяне на правителство.

"Нека си припомним някои неща. Още в началото, преди изборите, ние заявихме, че няма да правим коалиции с партии на статуквото. Това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство и това е очевидно. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим. От тук нататък е близко до здравия разум, че този парламент няма да изкара повече от един месец, което означава, че в този един месец трябва да се направи всичко необходимо, а това е да има нормален изборен закон за предсрочните избори. Мажоритарни избори за един месец не може да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че "Има такъв народ" се отказва от мажоритарните избори, вчера лъснаха, защото вчера в правната комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен вот, беше партия "Има такъв народ" и всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала", каза председателят на парламентарната група Тошко Йорданов пред журналистите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
И кога ще правите "принципни" коалиции?Когато имате 240 депутата ли?Демек на кукуво лято!Че то и бай Тошо е нямал никога толкова депутати.Ако искате да ви има слезте на земята и се захващайте с РАБОТА!А работата в политиката е взаимен компромис в името на бъдещето на България.Ако не сте готови на това - прав ви път,в политиката място за примадони няма!
191
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко, в следващия състав на НС няма да ви се наложи да връщате мандат за съставне на правителство. Гласувалите за вас ще бъдат 7-9% и ще се борите за 4-5-о място. Не мога да разбера само защо Ант.Стефанова, няколкократна републиканска шампионска по шахмат жени се съгласи да стане за няколко минути премиер на проектокабинет на тези с флигорните и китарите..Едно е да пееш "Чшае шукарие" и съвсем друго - да управляваш българи, които дърпат в десетина посоки и само прoздият пожарникар им излиза на
190
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим ''....................Ясно бе ... както е ясно, че в следващия парламент ще имате по-малко депутати отколкото сега.
189
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукловода на Чалгаря иска да дестабилизира България....
188
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 години
Бе ясно, че сте гола вода!
187
2
 
2
 
! Отговори
никога БСП-ДС преди 2 години
До дедо от селоПо-добре турско отколкото еничерско!
186
0
 
10
 
! Отговори
До 207 преди 2 години
Е нали това е професията на шефа им !
185
0
 
20
 
! Отговори
Аха преди 2 години
А изобщо нещо мислехте ли да правите ?!
184
0
 
16
 
! Отговори
Герата преди 2 години
Не 'знаещи', а можещи трябват на България. На теория е лесно. ИТН засега излъгаха и последните останали политически оптимисти. Да видим дали влязоха в парламента за нещо повече от лични облаги...
183
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чак такива смешници не бяха влизали в парламента
182
1
 
31
 
! Отговори
Демагогия: преди 2 години
Тошко, вие защо се кандидатирахте, след като още от самото начало ви е било ясно че не искате да правите кабинет?
181
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Тошко,я си признай духаш ли на Пъпеша
180
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко,и ти и началника ти сте пробити капу.ти.За жълтите стоинки на Черепа станахте родоотстъпници
179
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
WTF! Антоанета от харема на Черепа и Тошко ефенди чупиха рекорда по връщане на мандат. Голямо геройство! Няма що! Вожда им копае дупката, в която ще се закопае България до есента.
178
3
 
13
 
! Отговори
Махай Борисов 1 преди 2 години
Партиите на НЕДОВОЛНИТЕ, могат да направят Правителство САМО с участието на БСП.При нови избори, САМО след ДВА месеца, Борисов и турците пак ще вземат властта.Искам да Попитам Слави Трифонов и партия "" Има такъв народ""- за какво дойдоха ??? Да махнат БОрисов и АРАБСКИТЕ маски и да ОЗДРАВЕЯТ българите и да имат РАБОТА и Пари ?? Или дойдоха само да ГУБЯТ времето на избирателите ???
177
8
 
3
 
! Отговори
Махай Борисов 2 преди 2 години
За ДПС гласуват турските МАФИОТИ. След 1990 г, турските мафиоти от ДПС не са имали по- малко от 10 % от гласовете на изборите. Българите гласуват за РАЗЛИЧНИ партии, но Турски ШПИОНИ и МАФИОТИ, винаги си гласуват за ДПС..А за Бооклук БОрисов и ГЕРБ гласуваха разни турци и Крадци и Измамници в Данъчното, Митнциата и Полицията.. Турците са във властта и дори и така наречените Патриоти НЕ можаха да ги ИЗГОНЯТ, щото *** Борисов ГЕРБ подкрепя турците.
176
7
 
2
 
! Отговори
Махай Борисов 3 преди 2 години
Така че, колкото и избори да има, турците ВИНАГИ ще влязат в парламента и БОрисов с партията му ГЕРБ. За да НЕ влязат в парламента- ГЕРБ и ДПС, трябва да ЗАКРИЯТ тая турска партия- ДПС и да ИЗГОНЯТ всички турци и мошеници на Борисов от Данъчното , Митницата и Полицията. Тия пак ще ходят да ГЛАСУВАТ, щото си ВЗИМАТ заплатите..
175
5
 
2
 
! Отговори
Махай Борисов 4 преди 2 години
Обаче за партия "" Има Такъв народ"" и за "" Демократична България"" гласуваха БЕДНИТЕ и болни българи.. Както и Слави Трифонов е болен сега... Тия НЕ могат да ходят да гласуват на всички избори и НЯМА да гласуват постоянно.. Ако Партия "" Има такъв народ"" и Демократична България"" искат пак да ВЛЯЗАТ в парламента, трабва да ИЗГОНЯТ мошениците на Борисов и АРАБСКИТЕ маски и всякакви ДЯВОЛ- ***.йму.ни- н.ег.ри, които Борисов пускаше да ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ и да ни крадат парите и Работата.
174
4
 
1
 
! Отговори
Махай Борисов 5 преди 2 години
Партиите"" Има такъв народ"' и ""Демократична България"" могат да направят правителство САМО с участието на БСП... Или правиш правителство с тях, ИЛИ след ДВА месеца, при нови избори, НИКОЙ няма да помни тия които бяха избрани за депутати в сегашния парламент.. Никой няма да си спомня тая партия- "" Има такъв народ"".. ИЗБИРАЙ ???? При нови избори, САМО след ДВА месеца, Борисов и турците пак ще вземат властта.ВАЖНОТО е България да РАСТЕ и българите и да имат Пари и Работа и да са ЗДРАВИ..
173
0
 
11
 
! Отговори
шопен преди 2 години
бее,то много неща ни се изясниха,ама дано до следващите избори ни дойде акъла,,и ни се отворят очите да изберем тези които вършат работа,а не такива които най силно лаят,и най много плюят