Предизборно чудо: Населението във видински села набъбва

След новата "мода" – в двустайна къща "живеят" по 50 човека
13 май 2015 09:30,
29
Предизборно чудо: Населението във видински села набъбва
Снимка: архив Булфото

Истинско чудо – видински села увеличават населението си многократно, съобщи Нова телевизия.

За съжаление обаче не става въпрос за някакъв демографски феномен в Северозападна България, а за предизборно преселение.

В резултат на новата "мода" село Тошевци е увеличило населението си двойно само за два месеца. В град Грамада пък новодомци са близо 1000 души.

В дома на мъж от село Тошевци вече са регистрирани 50 души. Готов е да приема и още, но на хартия. Разбира се никой не е виждал на живо тези 50 души. Самата къща е необитаема през последните 15 години. Цената, заради която хора се "местят" по този начин, е  само 50 лева.

В село Тошевци гласоподавателите преди преселението били 1757. Сега са 2350, като постоянно се увеличават. 

"В предишните избори разликата на балотажа беше 250 гласа", коментира кметът на Грамада Николай Гергов.

За преселението Гергов обвинява Владимир Вълчев с прякор Владо Лудия. Той е местен крупен земевладелец. Доказва думите си със записи от охранителни камери, които показват как мъжът регистрира преселниците.

Справка показва, че Владо Лудия е земеделски производител, който до преди години е бил близък с кмета на Грамада. Днес са врагове.

Хората в общината обаче твърдят, че изборната търговия далеч не е патент единствено на Лудия. Обвиняват в същото и кмета Гергов.

Регистрацията, че ще гласуваш на адрес, различен от постоянния си, по принцип е законна. Но категорично не може да става срещу пари и фиктивни регистрации. В Грамада, Видинско обаче всички знаят, че законът е за това - да бъде заобикалян. А споровете за готвените изборни машинации не са дали и кой ги прави, а кой най-много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
Сделка или не-това ни е правосъдната система!Нашите съдии максим Ставийски не осъдиха та камо ли някой търговец на гласове!Живеем в страна където няма правосъдие и държавност-това е истината.Затова в Румъния има чужди инвестиции и там румънците правят Дачия,Самсунг,Беко,Макита и др.Земеделците им получават субсидии и хората им не бягат от селата.Корумпираните им управници са вече в затвора,а не по света като нашите.Затова България няма да я бъде.Трябва ни Пиночет за президент,а не Плевнелиев.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови думи в Българския език: ГласопРодаватели, протестУиращи
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората се връщат по селата благодарение на политиката на Герб.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете от кой етнос са тези, с които селата са "набъбнали"?
24
1
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
На изборите всички към урните. Това е начина да неутрализираме корпоративния и купен вот
23
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До АТАКИСТДА НИКАКВИ ИЗБОРИ---НА ОРЬЖИЕ
22
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Анонимен НАЧЕЛО С АТАКА----ВИЖТЕ ИСТИНАТА----ОТ СЕГА ВОТА Е ПОДМЕНЕН КАКВО ОСТАВА ПРИ САМИЯ ВОТ-----НА ОРЬЖИЕ ИЗЛИЗАЙТЕ БЬЛГАРИ ДА СМАЖЕМ НА ЗМИЯТА ГЛАВАТА----ИНАЧЕ КРАЙ НА БЬЛГАРИТЕ В БЬЛГАРИЯ НА ОРЬЖИЕ
21
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Резултати от последните местни и президентски избори в обл. Видин: Владимир Цветанов ТошевПП "ГЕРБ" 11449 46.74% :Герго Тошев ГерговКП "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ЗС АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ": "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ" 13044 53.26% Росен Асенов ПлевнелиевМаргарита Стефанова ПоповаПП ГЕРБ 12173 48.97% :Ивайло Георгиев КалфинСтефан Ламбов ДанаиловПП БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ 12687 51.03% На това му се казва предстояща смяна на вот
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще напиша "Ромска работа" и няма да вони по-малко!
19
4
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
И сега да предположим ли какви ще са резултатите от изборите в област Видин? И след това отново пожарникарчето ще се тупа в гърдите как печелил избори- то е ясно как. С манипулации, купуване на гласове, смяна на вота... СПИ НАРОДЕЕЕ. Явно ти е хубаво да те унижават.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези същите "новодомци",не се ли регистрираха масово и в Бургаския регион.А може би тяхната номадска мобилност е удобна за гласуване на няколко места едновременно с дописване в избирателните списъци.Или просто се играе театър с документите за самоличност.Казват,че нямат пари за лична карта/като удобно скриват своята/,акта за раждане също е изгубен и с още една самоличност се гласува за партията,която даде най-много пари и кебапчета.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във видинско има само *** и мизерия. Местните гласуват за *** и после реват що било мизерия.
16
6
 
2
 
! Отговори
учуден преди 8 години
Ам,че нали уревахте,че Северо-западналия се обезлюдява, сега ривете че го заселват ???
15
1
 
5
 
! Отговори
75 преди 8 години
Какво чудно има? На последните президентски избори в Русия, в някои региони беше отчетена 120% активност. При това за Путин бяха гласували само около 80 %.Значи 40% са били против него.После бил диктатор... Аматьори.Водете си записки как стават нещата.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, какви времена доживяхме, неандерталци да решават кой да управлява... България, 21 век, горд член на ЕС... Дон Цеци или Бат Сали ще е президент на държавата след време, това е въпросът!!!
13
0
 
29
 
! Отговори
калеко Алеко преди 8 години
На бас, че са римляни и че ДПС ще сложи кметове във Видинско!
12
2
 
27
 
! Отговори
проф. Аврамов преди 8 години
Решението е просто: Да се приеме закон според който право на постоянна адресна регистрация да имат само собствениците на жилище и роднините им първа линия съпрузи, майка баща, син дъщеря) Всички останали да имат само временна регистрация. Право на глас на местни избори имат само тези с постоянна регистрация. Мотив: Всеки домъкнал се навлек или честен работник има интерес да вземе пари пък може и да се пересели. Хич не го е еня за стойността на имота и на населеното място
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne vajno koy kak shte glasuva, vajno e koy shte broi.
10
12
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Поредната манипулация на поредните избори от страна на тиквата Борисов. Ето за това сме на това дередже.
9
0
 
33
 
! Отговори
Homer преди 8 години
"Стани, стани юнак балканскиот сън дълбок се събуди,срещу народа отоманскити българите поведи!"