След напрежението в Мъглиж: Някои хора се чувстват недосегаеми!

Един от нападателите на полицаи се издирва от полицията
Обновена: 29 окт 2018 09:19 | 29 окт 2018 09:15,
287

Някои членове на нашето общество се чувстват недосегаеми, полицията има капацитет да задържи нарушителите, посочи директорът на МВР - Стара Загора комисар Георги Хаджиев.

Един от извършителите е обявен за издирване. Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива.

"Имаме два получени сигнала вчера в Районното управление в Казанлък, че се организират незаконни конски кушии на общинската пътна мрежа между селата Черганово и Овощник. Не бих искал да си представям какъв трагичен инцидент можеше да се случи евентуално, ако колегите не бяха взели отношение да дойдат на място и да преустановят това грубо нарушаване на обществения ред. Знаете каква е пътната обстановка в момента. Ние сме много чувствителни на тази тема", посочи ст. комисар Хаджиев.

Още по темата

При опит да се установят нарушителите, полицаите срещат агресия. Това налага използването и на жандармеристи при акция в Мъглиж, където отново е имало агресия, хвърляне на големи камъни.

"Единият от участниците в този инцидент е захапал колегата по ръката, другият се е опитал да го удари с дъска в гърба. Така или иначе колегите задържат единия от извършителите, след което се оттеглят. След като началникът на Районното ми докладва за създалата се ситуация, уведомих и ръководството на Министерството в лицето на директора на Полицията и министъра на вътрешните работи. И по разпореждане на министъра на вътрешните работи проведохме спецоперация на територията на Мъглиж", заяви Хаджиев.

Екипи на жандармерията са били насочени към града, за да съдействат на МВР при претърсването на ромската махала.

"Задържаха единия от извършителите и при оттеглянето срещнахме яростна съпротива, която се изразяваше в хвърлянето на камъни и бетонни блокове спрямо колегите", разказа още ст. комисар Хаджиев.

В ромската махала на Мъглиж хората имат друга версия. Според тях жандармерията е влязла и използвала насилие срещу жителите без никакво основание.

"Те сами тръгнаха да ни бият. Ние си седяхме, тръгнаха да ни бият. 4-5 души са ударени. Има и родилка, която е пребита", разказаха ромите пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Асен, който живее в махалата, каза, че е бил спрян и задържан в момент, в който се е прибирал от работа.

"Имаше оградена махалата от полицаите. И ми проверяват личната карта. Аз им викам: Не ме дръжте, няма да бягам - удариха ми един шамар и една палка", разказа още той.

Хората в махалата са категорични, че са били бити без причина и без да са направили нищо, дори и такива, които само са гледали състезанията, които са станали причина униформени да влязат в махалата.

Ромите добавиха още, че гонките с коне не се организират от тях и че в тях участват хора от други населени места, а те живеят с всичките си съседи - турци и българи, съвсем мирно.

Комисар Хаджиев поясни, че един от агресорите е обявен за издирване.

"Един от извършителите в момента е обявен за издирване и аз го призовавам, тъй като беше така смел да посегне на колегата, да бъде така смел и да се яви пред правоохранителните и правораздавателните органи и да понесе своята отговорност", заяви ст. комисар Хаджиев.

Той уточни, че към момента са задържани двама души в Районното управление в Казанлък, срещу които е образовано досъдебно производство за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива на органите на властта при изпълнение на служебните задължения.

По думите му към момента няма напрежение в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
7
 
! Отговори
Никола преди 5 години
Уважаеми сънародници, задавали ли сте си въпроса-Защо само в България има проблем с цветното малцинство? Бил съм в Румъния, Гърция, Турция и съм виждал какво е отношението им към властта и какво им се случва, когато РОМИТЕ не слушат властта. За Турция е ясно, но Гърция и Румъния също са демократични страни и то от ЕС. Мога да Ви уверя, че на никой ром в Румъния няма да му дойде на ума да хвърля камъни по полицай или да го удря с дъска, просто защото след това ще трябва да го разпознават.А ТУК?
145
11
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Типични турци!
144
2
 
21
 
! Отговори
Вълнаро преди 5 години
"Срещнахме яростна съпротива"... Хора разберете, полицаите не са виновни, не че ги оправдавам.. Но ръцете са им вързани... Има и боkлуци сред тях, както навсякъде.. Но повечето не смеят да размахат палките, щото утре скапаните нпо ще им разкажат играта, и кой ще ги защити да питам? Тия дето тролите тук ли, *** Дриsliви!!!
143
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Вероятно си млад и не знаеш. Но в Столипиново и до днес по-старите хм, роми, помнят. И май около 15-20 години след случката в Пловдив с трън да въртиш - след 7-8 ч. вечерта кьорав "ром" не можеш да откриеш.
142
1
 
22
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Срещу агресията към полицаи нулева толерантност, а срещу хората може да са агресивни, така ли?
141
0
 
28
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Преди време проф.Иво Христов бе казал,че ромските гета са капсул-детонатор за взривяване на държавата отвътре.Защо позволихте няколко поколения роми да... на гърба на държавата?Докога "Разделяй и владей" ще е вашето верую?Докато си играете на етноси и партии,държавата потъна.Как допуснахте да се случи всичко това?Защо продължавате да поддържате и да гласувате за провалени системи?Тази система ви дава мнимо право на избор-реално нямаме такъв.
140
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите да се интегрират.Да учат .Да станат вишисти.Политици и водачи на българският народ.
139
0
 
33
 
! Отговори
! преди 5 години
И последно - на бг политиците може и да им светне, че големият проблем за тях ще дойде от трудещите се българи, без значение от етнос и религия....Преди години имаше един човек, който е спрял тълпата да не запали НС с всички "избраници" в сградата...сега дали ще има друг такъв герой не е много сигурно. Не може да работиш цял месец и накрая я получиш мижава заплата, я не....да работиш а други да са милиардери на твоя гръб, трети да си мислят, че държавата трябва да ги отглежда.... НЕ МОЖЕ!
138
1
 
30
 
! Отговори
Пурку преди 5 години
Истината е, че не само правата на всички граждани на България трябва да са равни независимо от произхода, но и отговорностите и задълженията.
137
1
 
27
 
! Отговори
! преди 5 години
Иначе за съжаление на Сороси, НПО-та и други такива в цяла Европа се наблюдава много интересен процес на бързо и доста агресивно заместване на евротолерастията с национализъм. Наскоро в Германия разбиха терористична група от ....неонацисти. Баба Меркел си кара последния мандат, Италия изобщо не се съобразява с ЕС ценности спрямо имигранти, Полша и Унгария са ясни....В България нагласите са очевадни....накрая толерасти ще останат само във Франция и Белгия....свърши се с галенето.....
136
1
 
25
 
! Отговори
! преди 5 години
И лека-полека морковът се превръща в тоягаааа.....Сега да ви кажа кой е най-виновен от всички. Ние сме си виновни, защото като дойдат изборите пак повечето ще ги мързи да станат от леглото, като на съседа му протече покрива проблема е само негов, за какво да вложа малко старание и усилие в собствената си родина, като хората в Германия, Франция, Англия с векове са строили икономиката си за мен? Що да се мъча в България като има лесно другаде? Когато това се промени....
135
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на османското управление, същите тези действия, които днес ги правят роммите срещу властта, ги правеха българите срещу властта. Днес предишните постъпки ги възхвалявате, а постъпките на тздиганите ги осъждате! Защо?? Каква е разликата между българин, обрал пощенска кола, изнудвал местни богаташи, заклал юноша, стрелял по заптиета да не влизат в тяхната махала, с постъпките на днешните црни комитаджии от Мъглиж?
134
24
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Българските роми са си българи. Те са отраснали и възпитани в България. Да сте чули някъде другаде ромите да хапят?! Каквото сте си посяли, това ще си жънете.
133
1
 
33
 
! Отговори
някой преди 5 години
До ВрачанинКой да им вярва? Те са все онеправдани, неразбрани, бити и т.н.!Все "децата гладна"/Защо са ги правили, като не могат да ги изхранят?/, "Да утивам да карда ли?"/ Не, ще работиш, но пусти мързел! Искам да съм Началник, но не мога да чета и смятам!/! Колкото ги толерират, толкова по- нагли ще стават!
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БразилияБразилия и като цяло двете америки не са за сравнение, защото там има други правила, ако някой вдигне ръка срещу полиция се отговаря със стрелба. Няма място за сравнение.
131
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си какво казва този в клипа "защо влиза полиция в махалата без разрешение от кмета, нямат право да влизат тук" Само това говори предостатъчно ...какво повече може да се каже.....
130
2
 
38
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
Абе ви е на *** вярвате ли ...всекя втора дума е лъжа ...само ги слушайте ..Чупили полицейски коли , замеряли ги с камъни били се...после полицайте виновни ..те посягали първо на децата . после на другите а и родилка били ...те никога не са виновни ***.нга.ли.те...ако не се вземат мерки ското българите ще живеят в махали . а тия цветнокожите ще ви прибиват на воля..
129
3
 
18
 
! Отговори
АСЕН преди 5 години
закво мене не ме наби жандармерията бе...
128
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези просто живеят в паралелен свят който е близо до диващината...
127
1
 
27
 
! Отговори
Бразилия преди 5 години
На фона на крещящата престъпност присъща на някои групи от бразилианското общество, обитаващи гетата (фавелите) на Рио, Сао Паоло и други големи градове, НЕ Е ИЗНЕНАДА ИЗБОРЪТ вчера на новия крайнодесен президент на Бразилия. Бил съм в Бразилия, екскурзоводът ни посъветва да не носим никакви пръстени, гривни, огърлици и други подобни, както и скъпи камери, смартфони и фотоапарати. Видях с очите си как цяла рота от 100-тина жандармеристи пое към една фавела. Само законите на ХАН КРУМ ще ни помогн