Отложиха делото за строежа на Алепу за 21 септември

Причината е, че адвокатът на инвеститорите не е бил редовно призован
27 юли 2020 15:03, Ния Христова
20
Отложиха делото за строежа на Алепу за 21 септември
Снимка: БГНЕС

Не беше даден ход на делото за строежа на Алепу. Причината е, че адвокатът на инвеститора не е редовно призован. Той е представил пред магистратите болничен лист, съобщава bTV.

Окръжната прокуратура преди месец оспори като нищожно разрешението за строеж на Алепу и така спря строителството. Държавното обвинение обяви конструкцията за незаконна, защото е изградена с разрешения за укрепване на свлачище, а не за хотел.
Още по темата
 
Задължителната екооценка също не е направена. Екоактивисти смятат, че основното нарушение е, че екоинспекцията в Бургас не е провела ОВОС, а по-леката процедура - оценка за съвместимост. 
 
Нов опит да бъде даден ход на делото ще бъде направен на 21 септември.
 

20
Още от Страната
Тестват за COVID-19 всички от дома за възрастни хора в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 1 седмица
Това недоразумение наречено хотел е от комплекса Дюни. Там заграденото е някогашно море, което кея на хотела превърна в пустиня, моята маскираха с 60 реда чадъри ползвани от румънски ромеи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 1 седмица
И всичко това заради някакво корумпирано чиновниче дето подписало да строят на свлачище комплекса Свети Тома. Няма ли по една го издирват и да го осъдят доживот за назидание
16
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
Абе почвам да се съмнявам, че хотелчето-подпорна стена е на Борисов или на Шиши.
15
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
Най-много се кефя когато мутри са принудени да го турят на мутра за да се спасят. Също се кефя когато комунисти го слагат на комунисти за да се измъкнат. Това е показателно за *** и герберасти щото са братовчеди - една кръв, една рода, едни и същи ***.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От другия край на плажа на Алепу един 5 звезден хотел е заградил с ограда доста голяма част от плажа на която има платени чадъри и барове. Всичко това много прилича на Росенец. Отново частни интереси и отново сме в 'завладяната' България.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека познаем-делото ще се отлага до изтичане на мандата на Тиквата, тъй като ако тръгне, веднага ще стане ясно, че всичко е узаконено от гербаджийската шайка и са замесени влиятелни фигури по върховете на властта
12
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 1 седмица
Защо не построиха хотела горе на високото а плажа да си остане? Ето за това е виновен гл архитект на общината. За това, избираеми трябв да са архитекта, шефа на полицията, обл управител и обл прокурор!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Адвокатът двойно се е застраховал, няма ли да се провери болничния лист и съответно да бъде глобен
10
0
 
16
 
! Отговори
? преди 1 седмица
Кога някой ще разследва главните архитекти в общините? 90% са директно за затвора. Огледайте се за какви "творения" са давани разрешителни. 30 години няма никаква урбанизационна политика. Само събиране на рушвети.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези номера се изтъркаха, но явно все още работят.
Не съм наясно с тия неща, но ако се случи подобно нещо - болен адвокат, да има опция веднага да се назначи служебен защитник, така делата няма да се отлагат безкрайно във времето.
Да видим тогава колко болнични по време на дела ще си вземат наетите адвокати.
8
0
 
15
 
! Отговори
.!. преди 1 седмица
гешефтара пак не чул пак не разбрал, те построиха подпорния хотел той чак сега разбрал, че май нещо някъде се строяло и май нещо някой от неговата партия бил дал разрешително! Абе тоя гешефтар нещо някога разбирал ли е знаел ли е? Не за друго ми така като го слушам през последните години се оказа, че или не е знаел или не бил разбрал или те го били подвели! Мдам, НЕ става за главен прокурор, по-скоро става за главен прикриватор на престъпления!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Протакат протакат да се забрави и после освен че всичко ще е законно а и ще вдигнат втора постройка от горе! Мафия!
6
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Поредната осирация на Гешефта в комбина с кривосъдието...плюс мощното рамо на банкянската гори ла!Парътъ прай борбътъ!Пък на село да си направиш един сайвант за кокошките ще се изсипе цялата парфюмирана община всеки с папка под мишница да те глобяват и ще стоят докато на събориш всичко пред очите им!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Интро Верт: ама това човешко ли е?
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разправяха ми навремето за един селянин Петко, който крадял тухли от ТКЗС-то, за да си строи къща. Хванали и го порицали на партийно събрание. Петко стиска каскета и признава пред другарите. Те му прощават, защото си бил признал. И Петко продължил с тухлите. Пак го хващат, пак другарски съд, пак Петко признава, пак му прощават. И така много пъти. Накрая Петко вдигнал къщата... А сега е строежа на Алепу...
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Редовният адвокатски номер за протакане - "нередовно призован".
***.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С тия болнични листове ще го карат това дело още една година, за да може после, когато си помислят, че хората са забравили за това, да оправдаят строителите.
1
0
 
20
 
! Отговори
Интро Верт преди 1 седмица
Докато не бъде възобновено делото и взето решение - замразяване на строежа на "подпорната стена". How about that?

Пък те да си тупкат топката колкото си искат, при това положение?