По $6 млн. на ден! Щастливецът е... Зукърбърг

Главният изпълнителен директор на Facebook навършва днес 34 г.
15 май 2018 13:45, Бойчо Попов
18
По $6 млн. на ден! Щастливецът е... Зукърбърг
снимка: Ройтерс

 Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг днес навършва 34 години, борейки се с една от най-трудните години в своята кариера в компанията. Причината за това са проблемите с фалшивите новини и обвиненията за провал в опазването на личните данни на потребителите, пише CNBC.

Но тъй като създава компанията си още докато е в колежа, той вече е натрупал значително богатство въпреки младата си възраст. Неговото нетно състояние възлиза на около 74 млрд. долара (според Forbes), което означава, че е печелил средно по 5,97 млн. долара на ден. Това го нарежда на второ място след основателя на Amazon Джеф Безос, чието богатство от 132 млрд. долара означава, че е печелил по 6,8 млн. долара всеки ден от живота си.

Други технологични предприемачи, като съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, също започват кариерите си млади. Гейтс стана най-младият милиардер в историята през 1987 г., когато спечели първия си милиард на 31-годишна възраст.

Но с течение на времето той насочи вниманието си към филантропията. Сега може да се каже, че 62-годишният Гейтс е спечелил средно по 4 млн. долара на ден в живота си. Уорън Бъфет, който обеща по-голямата част от богатството си на фондацията на Гейтс, е печелил по 2,7 млн. долара на ден. Той е на 87 години.

Зукърбърг също насочи много голяма част от своето състояние към различни каузи през последните години. Той продаде акции на Facebook за около 3,38 млрд. долара през последните шест месеца, посочва FactSet. Повечето средства са отишли за Chan Zuckerberg Initiative, която инвестира в различни каузи, включително образование, здравеопазване, имиграционната реформа и други.

През септември Зукърбърг заяви, че ще продаде около 75 млн. акции във Facebook (тогава възлизащи на 12,8 млрд. долара), за да финансира благотворителната си организация през следващите 18 месеца.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един финансовпсривпна фондовата борса и милиардите ще се изпарят като пушек!!!! Това са пари от стойността на компанията в акции! Хартийки ,които ако се обезценат няма да струват нищо ! Единствено материална стойност имат сървърите! Преди години имаше една компания Енрон която пак така хвърчеше в облаците и пак се споменаваха някакви милиарди......и какво остана от нея??????? Американците и в частност евреите много обичат да правят така пари -от нищото !!!!
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от разни андрешковски оплаквания. Търгувам с каквото мога от 12 годишен. Почнах да продавам Yu-Gi-Oh и Pokemon карти. После почнах да пиша домашни срещу пари. После да изготвям пищови и курсови работи. В един момент продвах готови шаблони с малки разлики, колкот да не ги засекат учителите. Сега продавам бижута и неща с колекционерска стойност. И често правя 4 цифрени суми на ден, за 1/10 от натоварването, което имах, в 2та месеца, в който се пробвах да работя. Това прави ли ме лош ?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О боже ... Финансови сметки за мармоти ...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Господин Зукъбърг, тате казва, че ни следите.- Той не ти е баща, момче...
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Ей все някой трябва да ви управляват вас...
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с дарението на големи суми намирисва! Всички стават големи филантропи като забогатеят или реално, започват да отчитат пари към фондации на хората чийто подставени лица са всъщност?!?!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4166$ на минута в денонощие ... ако ми отдели 10-15 мин. ще си оправя голяма част от житейските проблеми!
6
0
 
14
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Има филм за Фейсбок. Те са трима студенти и идеята не е негова,но той успява да изгони другите двама и си присвоява компанията.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напомням, че Зукърбърг даде $35 000 000 000 за благотворителност преди 2-3 години.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре го храним
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах автобиографичния филм за Зукърбърг. Четох и някои книги, в които доста дебело се намеква, че той е откраднал идеят от свои състуденти по него време. Еврейското лоби обаче, мислите ли, че ще позволи на някакъв обикновен бял американец притежава Фейсбук?
2
6
 
14
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ами, то за това има такова огромно неравенство по света! Защото се смята за нормално един индивид да печели на ден повече от хиляди други! Нали сами се сещате, че ако този човек бъде заставен от обстоятелствата наистина да работи за прехраната си, трудно би се получило нещо...
1
3
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ми като си ну/б така ще е