10 сигнала на тялото, които подсказват за здравословни проблеми

Промени в ноктите
27 юни 2020 20:44, Михаела Лазарова
2
10 сигнала на тялото, които подсказват за здравословни проблеми
Снимка: Istock

От огромно значение е да се вслушвате в онова, което тялото ви има да ви казва. Признаците, които подсказват, че не сте толкова здрави, колкото си мислите, често са пред вас, но не им обръщате внимание. Човешкото тяло е невероятно проектирана машина, която трябва редовно да се обслужва и поддържа. Ако определени сигнали се неглижират, това може да доведе до заболявания и здравословни проблеми, които е можело да бъдат овладени навреме.

Кои са знаците, които тялото ви дава и които никога не трябва да игнорирате?

1. Посивели коси

Посивяването и побеляването на косата в по-голямата си част се предопределя от генетиката. Ако обаче имате повече от 50% посивели коси и се намирате в 30-те си години, това може да е сигнал за диабет, за който не подозирате. Разбира се, освен ако в семейството ви не е обичайно косите да побеляват в тези ранни години.

2. Бенки

Повечето бенки по тялото са безобидни, но някои от тях могат да са опасни и затова никога не трябва да ги игнорирате. Изучавайте тялото си редовно и следете за поява на нови бенки или за изменения в съществуващите такива.

3. Пожълтяване на очите

Бялата част от очите ви винаги трябва да е бяла. Ако забележите пожълтяване или помътняване, не го неглижирайте, защото това може да е сигнал за чернодробно заболяване, проблеми с жлъчката, жълтеница.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожакосабенки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
Бобчо преди 3 години
Имам много газове,обаче като ги задържам има лош дъх.На какво се дължи това?
1
0
 
7
 
! Отговори
Хладилен камион преди 3 години
Ако тялото ви е вкочанено, с температура под 35, която продължава да пада, означава че сте умрели неотдавна. Веднага се консултирайте с патоанатом и погребален агент.