По пижами на ученическа олимпиада по математика

В състезанието участваха и ученици онлайн
18 яну 2021 08:43, Елка Василева
8
По пижами на ученическа олимпиада по математика
Снимка: архив, БГНЕС

И ученици по пижами премериха сили на олимпиадата по математика в София в събота.

Много от хлапетата се състезаваха онлайн, като стартът беше в 9:00 часа сутринта. Пред „Телеграф“ родители споделиха, че заради ранния час седмокласници са се включили в олимпиадата по пижами. Според заповедта на здравния министър от петък състезанията провеждат и на място в училищата, ако не могат да се организират от разстояние.

В съботния общински кръг училища в столицата бяха направили организация за безопасното протичане на изпита. В 119 СУ например в стаите на място в училища задачи решаваха четвъртокласниците. Тя бяха разпределени между 11 и 13 ученици, по един на чин.

Съгласно указанията трябваше да пишат със син химикал и да чертаят с молив. Големите също получиха инструкции в Classroom. За преписване се следеше с камери. Времето за олимпиадата беше четири астрономически часа – от 9:00 до 13:00 часа. Общинският кръг на олимпиадата по математика за ученици в София, който трябваше да се проведе през декември, се отложи за 16 януари 2021 г.

Всяка писмена работа на олимпиадата се проверява и оценява независимо един от друг от двама проверители. В срок до седем работни дни от състезателния ден комисията за проверка и оценка на писмените работи на учениците от общинския кръг на олимпиадата по математика изготвя протокол с явилите се ученици на общинския кръг на олимпиадата по математика и техните резултати. Тя прави протокол с класираните за областния кръг ученици, съдържащ трите имена и техните резултати.

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
До 6 от учител преди 1 месец
ОЛИМПИАДА

— Други (остар.) форми: олимбияда и олимпияда

Явно и Вие сте от учениците с онлайн обучение
7
0
 
1
 
! Отговори
Грамотен си... преди 1 месец
Разместване на букви при писане с телефон се случва(я и а са една до друга), не говори за грамотност.... - "Надядам" вярвам че е грешка на набирането, а не неграмотност...

Дано да не ти се падне доктор, който е учил дистанционно през последните 10 месеца!
6
2
 
4
 
! Отговори
До Хайде хайде преди 1 месец
Чудя се как ще оправдаеш собствената си неграмотност, при положение че явно си учил присъствено? Аман от неграмотници, които очакват учителите с вълшебна пръчка да налеят знания в главите на децата им, докато те нехаят за тях. Един безплатен онлайн урок да ти дам - пише се олимпиада. Надядам се децата ти да станат по-грамотни, па макар и с "онуй страшно и непознато нещо", наречено онлайн обучение. Хахаха
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как ще ги контролират които са онлайн?
4
8
 
6
 
! Отговори
Хайде Хайде преди 1 месец
На всички е ясно, че ползата от онлайн обучението е никаква. Всички знаят, че масово се преписва и подсказва при онлайн обучението. Пълни двойкаджии станаха отличници...

Олимпияда - съревнование между онлайн и в училище ??? Каква е тая лудост. Мога да се хвана на бас на 100000000000000000лева че онлайн учениците ще имат 2-пъти по висок успех... Това значи ли че са по добри като са вкъщи?

Напълно провалена година - трябваше да я пишат нулева и това е ! - След няколко години тея ще Ви лекуват.
3
3
 
11
 
! Отговори
Крайно време преди 1 месец
е някои задръстени родители и "политици" да проумеят възможностите на онлайн обучението и да спрат с популисткото джуркане "днеска тука, утре там". Никой не отрича присъственото обучение при нормални условия, но при извънредна ситуация, като тази не само, че не е ефективно, но е и вредно. Освен това, много сектори (здравеопазване, митници, НАП, МВР...) в които се наляха (окрадоха) стотици милиони са далеч от това, което постигнаха учителите за една година с подръчни средства.
2
0
 
9
 
! Отговори
баба Ленче преди 1 месец
Е ако някой математик се беше включил присъствено по плувки с шнорхел - е това щеше да е новина. Че то лапетата и следобедните занятия ги карат в леглото, по пижама, с гурливи очи и мляко по зъбите...
1
1
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Хм, а в Русе беше отменена ...