Общинските съвети ще определят реда за погребалните дейности

Това ще е нов вид лобизъм или налагане на ред, спориха депутатите
10
Общинските съвети ще определят реда за погребалните дейности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общинските съвети ще определят реда за погребения, кремации, поставяне на надгробни плочи и всякакъв вид погребални дейности. Това записаха депутатите в промените в Закона за устройството на територията, които приеха окончателно.

Още по темата
"Това безредие, което се случва в гробищните паркове, не е морално и към опечалените и починалите. Целта ни е общините да могат да се позоват на законов текст и да направят регулация, за да може наистина гробищните паркове да са места, където хората да почиват в покой, а не да се вихри всякакви нерегламентирани дейности и неморално поведение към опечалените", обясни Юлиан Ангелов от ВМРО, който е и вносител на закона.

Манол Генов от БСП обаче обвини управляващите в лобизъм. Според него новите правила ще създадат изключително големи трудности на компании, които се занимават с този бизнес.

"Това ще е едно красноречиво пиронче за лобизъм в българското законодателство", отсече той.

Според Емил Христов от ГЕРБ текстовете няма да повлияят на гробищните дейности, като настоя, че е нужен изцяло нов закон.

Поправките в закона предвиждат още да не се изисква разрешение за строеж за поддръжка, дооборудване и подобряване на елементи на приемно-предавателни станции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
ЗА ЖИВИТЕ И МЪРТВИТЕ преди 3 години
БОЖЕ УПАЗИ ЖИВИТЕ И ПОМОГНИ НА УМРЕЛИЯНИЩО НЯА ДА СЕ ПРОМЕНИ -МНОГО Е ТЛЪСТ И ХРНИТЕЛЕНФБИЗНЕСНЕ СЛУЧАЙНО СЪЗДАТЕЛИТЕ НА "БОРЦИТЕ" ГИ ТРАНСФОРМИРАХА В ЗАСТРАХОВАТЕЛИ И В ПОГРЕБАЛНИ АГЕНТИБОРЦИТЕ СА ЯКИ МОМЧЕТА С ПРАЗНИ ГЛАВИ,НО ДОБРЕ НАПРАВЛЯВАНИ ОТ МОГЪЩА СТРУКТОРАТА МОЖЕ И ДА СЕ ПРИСЛАМЧИ И ОБЩИНАТА - ВСЧКО Е ЗА СМЕТКА НА УМРЕЛИЯ-ОЩЕ ПО СКЪПО ПОГРЕБЕНИЕТАКА СТОЯТ ПРОБЛЕМИТЕ В НАШИТЕ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИЯК ДА Е ДЖОБА НА ПОГРЕБВАЩИТЕ
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да има стабилна охрана, която съвестно да си изпълнява задълженията, а не като сега - не смееш да отидеш без придружител в някоя от страничните алеи. Веднага се лепва някой просяк или тип, който предлага да наглежда гроба срещу заплащане.Не една жена стана жертва на крадци дърпачи на чанти. Случва се и маниаци да се спотайват по храстите в гробищата, включително ексхибиционисти. Това на нищо не прилича, безобразия.
7
0
 
4
 
! Отговори
Наложително е преди 3 години
също така строго да се регламентира дейността на фирмите за траурни услуги. Дори някои от тях да получат монопол върху извършването на тези услуги в конкретни гробищни паркове, трябва ясно да се уточни какво са длъжни да правят и на каква цена, без правото да надписват допълнителни суми. И строго да се следи дали си плащат данъците.Аман от кърлежи-уж-бизнесмени!
6
0
 
3
 
! Отговори
Най-после трябва преди 3 години
да се сложи край на тази вакханалия - всевъзможно изнудвачество, извършвано от роми, бродещи из гробищните паркове и досаждащо на опечалените с настояване те да им дават някаква сума пари месечно, за да пазят гроба от пакостници.Откажеш ли им, следващият път ще намериш някаква направена беля.Съгласиш ли се да им даваш месечно някакви пари, следва втора степен на изнудване - твърдят, че са насипвали пръст, че са поливали цветята, че са пъдили кучета и т.н. и искат допълнителни пари. Напаст!
5
0
 
2
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Просто да нямаш думи. Където и да чопнеш все вони.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще завършим с два кубика пръст.
3
1
 
2
 
! Отговори
ТЕЖКО Е И ДА УМРЕШ преди 3 години
В ЦЯЛИЯ СВЕТ Е ТАКА.ОСВЕН ТОВА ИМА ДЪРЖАВНИ НОРМИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО.НИКЪДЕ МАФИОТСКИТЕ СТРУКТУРИ НЕ СЕ ДОПУСКАТУ НАС Е ПОЛЕ НА ДЕЙСТВИЕНА БОРЦИ И РОМИДЪРЖАВАТА ЛИПСВА ОСВЕН УСЛУГИТЕ НА "ГРАО" ОГРАБВАЩА ОПЕЧАЛЕНИТЕ С МАКСИМАЛНИ ЦЕНИ
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП какво се грижи толкова за интересите на ц..те мародери?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще крадат и от гробищата.