Таксиметров шофьор загина след катастрофа и 50-минутен сърдечен масаж

Линейката закъсняла, дефибрилаторът нямал батерии
20 май 2015 22:24,
43
Таксиметров шофьор загина след катастрофа и 50-минутен сърдечен масаж
Снимка: Dnes.bg

Таксиметров шофьор катастрофира в Пловдив тази вечер. Инцидентът стана на бул. „Никола Вапцаров”, предаде репортер на Dnes.bg.

Жълтата кола се е забила в електрически стълб пред Втора градска болница.

"Както караше изведнъж започна да криволичи и се блъсна в стълба”, разказа очевидец на инцидента.

"Според мен мъжът е получил или инфаркт или инсулт и затова се е ударил, 50 минути му правихме сърдечен масаж, от които 30 минути аз бях над него”, разказа пред Dnes.bg д-р Ангел Петков от Втора градска болница в Пловдив. Той и колежката му д-р Ралица Коджаниколова първи стигат на мястото на инцидента.

Линейката е пристигнала с 20 минути закъснение, твърдят очевидците, а дефибрилаторът й нямал батерии. Втора линейка донесе втори животоспасяващ уред.

В същото време пристигналите пожарникари нямаха необходимите инструменти за рязане на колата, по тази причина на място дойде екип на Гражданска защита. Въпреки 50-минутния масаж, мъжът издъхна. На мястото на инцидента няма спирачен път. По първоначална информация 45-годишния таксиметров шофьор оставя 4-годишно дете и съпруга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Стойчо преди 5 години
До менНе ги защитавай тия белодрехите. Боят им е малко.... Не стига, че са виновни и пристигат с 40 минутни закъснения, ами и се държат нагло и се опитват теб да изкарат виновен. БОЯТ ИМ Е МАЛКО!!! Бизнесени в бели престилки това са днешно време тия белодрехите. Съжалявам, но не мога да ги нарека лекари, не са такива!! Видях с очите си какво отношение имаха майка ми като получи инсулт и как заради тях си замина, кучите ***.
31
2
 
1
 
! Отговори
мен преди 8 години
До Анонимен,ей *** спри да плюеш,то ти друго май не можеш,*** с *** ти,от клавиатурката си много силен ама в живота ще напълниш гащичките само за секунда в условията на труд на Спешна помощ..........импотентен ***!!!!!!!
30
1
 
0
 
! Отговори
крум преди 8 години
До adn СЛУЧКАТА НЕ Е В СОФИЯ!!!!!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОЖЕШЕ ДА ГО СПАСЯТ ОБАЧЕ ДО 10-та МИНУТА АКО БЯХА ДОШЛИ И АПАРАТА ИМ ДА РАБОТЕШЕ.. НО ТЪЙ КАТО СА ЗАКЪСНЯЛИ И ДЕФИБРИЛАТОРА Е БИЛ ИЗВЪН СТРОЯТ КАКТО ВИНАГИ Е НЯМАЛ НИКАКЪВ ШАНС. В ДЪРЖАВАТА НА МУТРИТЕ НИЩО НЕ РАБОТИ И НИЩО НЕ Е КАКТО ТРЯБВА. УТРЕ МОЖЕ И ДА СТЕ ВИЕ НА НЕГОВОТО МЯСТО. ЧЕСТИТО.
28
2
 
0
 
! Отговори
Кон преди 8 години
А с какво да заменим бирата? Защо по-малко бира, а не повече?
27
3
 
1
 
! Отговори
Вис-1 преди 8 години
До adnаве ***,"Никола Вапцаров" е точно пред болницата на няма и 100метра.
26
2
 
32
 
! Отговори
мен преди 8 години
Ей хора престанете да плюете жлъчната си злоба,нямаше такъв филм две линейки,нямаше дефи без батерии,аз бях с единствената линейка на мястото дефибрилатора ни е чисто нов и струва 50 000 лв.,човека беше починал преди да се блъсне,всичко което можеше да се направи беше направено,знам колко е сладко да псуваш и сочиш с пръст линейките и тези,които са в тях но не знаете какво е да правиш сърдечен масаж на някой,борейки се за последният удар на сърцето му...нещастници...............
25
2
 
17
 
! Отговори
??? преди 8 години
На 45 с инсулт , пазете се бре хора , правете си изследвания отвреме на време , по малко бира и пържени картофки (в палмово масло) , стискайте поне до пенсия , няма да подаряваме години осигуровки на държавата
24
2
 
14
 
! Отговори
хихи преди 8 години
Днес.бг за пореден път пишете пълни глупости - от доста години Гражданска защите е част от Пожарната и не съществува като оделна служба. Екипът, който е пристигнал по-късно е авариен екип на самата Пожарна оборудван с уреди за рязане.
23
1
 
2
 
! Отговори
nelisirak преди 8 години
Nima sledstvie bez prichina. Otarval se e ot ada na zemiata na milata ni TATKOVINA. V otvadnoto niama taksita i el. stalbove. MIR na dushata mu.
22
5
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Аз не разбрах за батериите, нямал батерии защото са изгубени, откраднати, изхвърлени или нямал заредени батерии. Двете неща се коренно различни !!!Иначе съм 100% сигурен че Бойко е виновен, вместо да ходи по стадиони да обикаля болниците и пожарните да им зарежда батериите и да им слага инструменти в колите. Нали винаги "тея отгоре" са виновни за всичко ;)
21
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
анализ на българското мислене : шофьора на линейката: аз работя за малко пари никой няма да ме изгони без значение дали има батерии или не. началника на отделение : аз съм приятел с шефа на болницата затова ми дреме на чушката дали подчинените ми си вършат работата нали аз съм добре. шефа на болницата: аз се познавам с министъра затова,че никой не може да ми държи сметка. министъра : АЗ СЪМ БЕЗСМЪРТЕН. резултата :умрял пациент(на кой му пука има много като него....утре ще са забравили за него)
20
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрация е България.След десетина години ще има да ревете за комунизма,Белене и Скравена дето са носили камъни ама нямаааа....българина си мисли,че демокрацията е анархия.Да ни е честита демокрацията и свободията.... амин.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То за толкова време е можело да пристигне друга. Ама то здравеопазването ни едно. Все парите не им достигат...Баща ми като беше (Бог да го прости) в окръжна в Стара Загора. Ни караха да си купим лейкопласт и термометър от аптеката.
18
1
 
20
 
! Отговори
До adn 22 преди 8 години
Можеш ли да четеш? в Пловдив........Пловдив................Пловдив
17
40
 
0
 
! Отговори
adn преди 8 години
до този, който е писал тази "новина". Къде е Втора градска болница, къде е Вапцаров.Май е от новите софийски жители, които познават София.
16
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
линейката няма батерии,пожарната няма уред за рязане на ламарини,лекарите със съмнителни дипломи,полицията в комбина с бандитите,милионерчета на по 25 години с родители политици,банкери феодали.........внук изнасилил баба си, баща изял детето си........баси нацията дето сме.може би е по добре ,че сме с отрицателен демографски прираст и на изчезване.
15
1
 
11
 
! Отговори
до мен преди 8 години
Евала за коментара. Затвори им устите. Вашата професия е най-неблагодарната. Напиши моля те именцето на виновника за батерийките ако го знаеш. Мерси.
14
6
 
31
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Във Франция дефибрилатори има във всеки влак и във всички обществени сгради, като дефибрилаторите обикновено са сложени на достъпни места.За линейките да не говорим. Виждал съм как на пътя вдигат малка полева болница едва ли не.Е, да... Осигуровките не струват 30лв. на месец и таксата при доктора тръгва от 25? само за "Добър ден".
13
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Да се изнасяш, друго не остава.