Седмица сибирски студ ни сковава, на места до -23°С

Снегът се завръща от сряда, след 10 януари пак ще вали
3 яну 2017 07:30,
9
Седмица сибирски студ ни сковава, на места до -23°С
Снимка: Reuters

Сибирски студ и сняг ще завладеят България до края на седмицата. Днес ще бъде ветровито, а минималните температури ще се движат между минус 4 и минус 9 градуса.

През нощта срещу сряда на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи сняг.

Над планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен западен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

Мераклиите да хванат кръста на Йордановден обаче ще трябва да се подготвят за сериозно мръзнене, а снегът ще падне у нас отново навръх празника. Тогава термометърът се очаква да удари минус 13 градуса, прогнозираха метеоролози.

Още по-студено ще е на Ивановден. Тогава живакът ще падне с още 5 градуса надолу, съобщиха от НИМХ.

Най-мразовита обаче ще е неделята, като температурите на места ще паднат до минус 23 градуса. Толкова ще е във Враца, Кюстендил, Перник и Смолян, докато в столицата ще е с градус по-топло.

След 10 януари отново се очаква да вали сняг, а температурите ще се движат между нулата и минус 11. В следващите дни живакът ще продължи да пада, но около 15 януари валежите временно ще спрат за два дни, когато отново ще прехвърча.

След 20 януари ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
бялата мечка преди 7 години
шиз а дизъл :)
5
0
 
3
 
! Отговори
бялата мечка преди 7 години
...Акумулатора ми е 5 годишно куче, ако не запали на под -20 ще ухапя гумата на колата :)
4
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 7 години
В Сибир над -30 му викат затопляне, студа там почва от -40, ако тук стане толкова няма да има и кой да закрие държавата :)
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с глупостите ви!В Сибир зимата не е от по -17 -23 градуса и то през нощта и то в няколко населени места. Това си е нормален месец януари за нашите географски ширини!Не правете сензации от нищото, че ставате смешни!
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сибирски студ и сняг ..."---Абе, Златко, к'ви са тия определения, бе! При минус 23 градуса съм служил войник в Самоков, това си е самоковски студ.Сибирският - брой го от минус 30 нататък. А снегът, и той ли е "сибирски"? Може, ако Путин го е пратил на Боко Тиквата с цел.:)
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама големи лъжи се пускат в пространството. Някой си умира да плаши народа, а народа си мре да го плашат. Вижте прогнозите за Белград,Букурещ и Киев - там не предвиждат по ниски температури от -13-15, а уж оттам някъде трябва да дойде студа. Нашият студ откъде ще дойде - от Северна Африка ли? "Синоптик" дават -23 в Ст.Загора! Ай, сектир бе!